Obeleženo šest meseci od tragedije u Kontrastu

Danas je šest meseci od velike tragedije u kojoj je u požaru u diskoteci "Kontrast" život izgubilo šestoro mladih ljudi.
Danas je šest meseci od velike tragedije u kojoj je u požaru u diskoteci "Kontrast" život izgubilo šestoro mladih ljudi.

U požaru u toj diskoteci poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Tamara Miladinović (25) i Zoran Ignjatović (28) iz Novog Sada, Markjo Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

"Siguran sam da će Renato, Tamara, Milena, Marina, Zoran i Marko nastaviti da žive pronošeni duhom našeg grada zauvek", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tokom razgovora sa ocem tragično nastradale Tamare Miladinović.

Vučević je izjavljujući saučešće porodicama nastradalih istakao da ta stravična tragedija nije smela da se desi. On je ukazao da svi imamo obavezu da uložimo svu snagu u sprečavanje i najmanje mogućnosti da se nesreća dogodi.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pre tri dana je novosadskom Višem sudu podnelo optužnicu protiv četvorice osumnjičenih za izazivanje požara u diskoteci "Kontrast". Optuženi su vlasnik objekta u kom se nalazi ta diskoteka Alojz Ganić, zakupci diskoteke Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga koji je bio angažovan na poslovima održavanja.

Oni se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

  • poljubisa

    02.10.2012 11:18
    .
    Ne kapeli na Univerzitetu!!!
    Sacuvajmo autonomiju fakulteta!!!
  • 02.10.2012 11:14
    @Jovan
    Ovaj odgovore je upućen meni, ne osobi koja ti je odgovorila. Znam šta je tuga, ali to ne znači da moram da trpim tuđe iživljavanje zbog tragedije koja ga je zadesila. Oni bi da okrive bilo koga, da bilo kome unište život (nevažno da li je kriv ili ne) samo zbog toga što su im nastradala deca. Ovo je reakcija roditelja koje grize savest. Ne dolivam ulje na vatru, već kažem kako jeste. Oni hoće istinu, e pa istina je i da su im deca bila neodgovorna (jedna od nastradalih se vratila po tašnicu ne misleći da li će moći da se vrati- odgovorno, nema šta). Nadam se da ćeš u skoroj budućnosti čuti šta pričaju oni koji su bili te večeri tamo. P.S. Anonimnost je dozvoljena. P.S.S. Loš pokušaj da me uvrediš time.
  • 02.10.2012 10:26
    @Jovan
    Rekoh da sam roditelj i to odrasla dva deteta
    i NIKADA NIKOM ne bih dao da bude u ovakvoj situaciji
    da sahrani svoje dete, bez obzira koliko ima godina DETE, jer dete je samo dete

    koliko je od tragedije u Kontrastu do danas, poginulo mladih osoba i dece, i to NEPAZNJOM drugih, OBESNIH VOZACA kojekakvih bitangi koji su neduznu omladinu isprbijali i stvorili poluinvalide
    da ima i takvih slucajeva

    Ne kazem da treba zaboraviti, nego DA NE OVLADAJU STRASTI,
    kada dodje do toga, da strasti ovladaju, tada nema PRAVEDNOG SUDJENJA

    jer tada se trazi poznanstvo da se krivac kazni
    bez sagledavanja propusta svih ucesnika a to su
    inspekcije i zakupac prostora,

    zbog unosenje zapaljivih rekvizita,potom ako nema sigurnosni izlaz u slucaju pozara, zasto je inspekcija dozvolila kafic
    da li je kafic imao protivpozarni aparat-obaveza zakupca
    ili vlasnika prostora ako koristi kao kafic

    u slcaju pozara, postoji i ljudska osobina PANIKA koja sva cula blokira,

    a sta nastradalom decom-pesacki prelaz, ciji roditelji nemaju poznanstva
    SMRT njihovog deteta ili teske povrede su samo jedna brojka vise u saobracajnim nezgodama, a krivac je oslobodjen

    o tome se radi
    P.S ne znam da li ce te objaviti komentar, malo je duzi, na vama je da procenite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti