Dunav odblokiran, radnicima obećane plate

Radnici firme "Dunav grupa agregati" postigli su sinoć dogovor sa gazdom Dušanom Borovicom o isplati zaostalih zarada, pa su jutros brodovi kojima su blokirali plovidbu na Dunavu povučeni i rečni saobraćaj je oslobođen.

Radnici firme "Dunav grupa agregati" postigli su sinoć dogovor sa gazdom Dušanom Borovicom o isplati zaostalih zarada, pa su jutros brodovi kojima su blokirali plovidbu na Dunavu povučeni i rečni saobraćaj je oslobođen.

Kako za 021 kaže sindikalac Novica Cvetković, Borovica je radnicima u pristustvu savetnika premijera Ivice Tončeva i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića obećao isplatu dela zarada koje im duguje.

"Dogovoreno je da nam do srede budu uplaćene četiri plate i isto toliko ukrcavanja na brodove, a da još dve plate i dva ukrcavanja budu isplaćeni do 5. novembra. Možemo reći da smo zadovoljni", kaže ovaj radnik za Novosadski informativni portal.

Cvetković dodaje da su i ranije dobijali slična obećanja od Borovice, koja nikad nisu bila ispoštovana, ali se nada da će ovog puta biti drugačije. "Mislim da će sad biti drugačije, jer je ovog puta sam državni vrh intervenisao za rešavanje naše situacije, i ovaj put se nadam da im možemo verovati", navodi Cvetković.

Ovaj sindikalac, međutim, ne očekuje da će se nekadašnji gigant "Heroj Pinki" dići na noge. Prema njegovim rečima, menadžment kompanije ne razume problematiku ovog preduzeća, zbog čega očekuje da će novosadska brodarska firma nastaviti da propada. (M.S. - miodrag@021.rs)
  • ns time

    03.10.2012 13:28
    obecanje...
    Do ovog momenta veliki gazda nije uplatio.
    Toliko o "uspehu" her Flicka i g. Tonceva koji je mahao Borovici da se sto pre uplati tih nekoliko minimalaca, a ne plata.
    Pravi vlasnik nije ovde.
  • novosadjan

    03.10.2012 00:52
    opet su izigrani tako im i treba kad su poverovali prvo vrati zakinuto pa da razgovaramo ovako pojeo vuk magarca
  • čamdžija

    02.10.2012 21:28
    Hvala gradonačeniku na podršci i pomoći u rešavanju ovog problema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti