Akcionim planom protiv nasilja na stadionima

Zbog sve češćeg nasilničkog ponašanja na stadionima, Gradskom veću je upućen akcioni plan novosadske Policijske uprave "Fer plej navijač, naš 12-ti igrač", sa ciljem da se utiče na svest navijača i smanji huliganizam.
Zbog sve češćeg nasilničkog ponašanja na stadionima, Gradskom veću je upućen akcioni plan novosadske Policijske uprave "Fer plej navijač, naš 12-ti igrač", sa ciljem da se utiče na svest navijača i smanji huliganizam.

Oficir Policijske uprave Đorđe Sokić najavljuje da je u planu da se plakati koji promovišu nenasilje izlepe po gradskim institucijama i na stadionu "Karađorđe". Planirano je da se na utakmicima dele flajeri, održi javna tribina, kao i da fudbaleri posete osnovne i srednje škola i razgovaraju sa učenicima.

- Četvrti zadatak koji smo planirali jeste da u tri novosadske škole, najverovatnije jednoj osnovnoj i dve srednje, zajedno sa igračima, što aktuelnim, što bivšim igračima FK "Vojvodina" objasnimo deci šta je to navijački huliganizam, šta je poželjno na stadionima, a šta nije i da im podelimo u znak pažnje neku sportsku opremu - rekao je Sokić.

Šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović kaže da će se u ovu akciju aktivno uključiti i predstavnici Grada, koji će zajedno sa gradonačelnikom formirati ekipu i igrati fudbal. - Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem će oformiti jednu sportsku ekipu. Mi ćemo uzeti aktivno učešće u tim sportskim događajima, koji će promovisati suzbijanje kriminaliteta i huliganstva, što na stadionu, što van stadiona - objašnjava Petrović za Radio 021.

Projekat "Fer plej navijač, naš 12-ti igrač" realizovaće se sredinom oktobra u saradnji Grada, FK "Vojvodina" i Nezavisnog društva novinara Vojvodine. (Suzana Stojićević)

  • paolo

    04.10.2012 18:58
    ???
    Aleksandar Vavic pali baklje iza Ivice Dacica a ovamo po skolama se dele flajeri!
    Licemerje...
  • 04.10.2012 12:38
    Novosadista
    Jel se vi to sa nama malo sprdate(opet)?Svi mi dobro znamo da niti cete ovaj plan sprovesti kako treba,niti cete resiti problem.....i da,bagru na njive rudnike,kamenolome,bilo gde,samo da rade....
  • Galawix

    04.10.2012 11:22
    Hmmm...
    Ohrabruje da je inicijator Policijska uprava i iskreno, čudi me, ali dobro. Da vidimo i to.

    Problem je što se takvim akcionim planom može eventualno uticati na još ne zaražene mozgove. Već zaraženi mozgovi će morati da pretrpe jaču terapiju, inače nikakve vajde.

    Međutim, ja mislim da je problem u sasvim drugoj ravni. Huligani i krimosi često žive od toga, to im je izvor primanja (oni hardcore, naravno, pravi organizatori i ideolozi, a ne luzeri koji samo prate, jer se osećaju jače i valjda, bolje). Tu se ne radi ni o kakvoj emociji, ni prema klubu, ni naciji, ni Hristu, ni bilo kakvom drugom sa njihove strane javno proklamovanom parapatriotskom idealu i uzoru, pa da može da se leči takvim akcionim planom. Tu su jednostavno pare u pitanju. Oni od toga žive. I tako ih treba i tretirati, kao kriminalce, jer to i jesu.

    Jedino što ova polupana država i njen pravosudni sistem nije u stanju ni posle šest godina od počinjenog zlodela da sastavi optužnicu koja drži vodu i koja neće biti oborena zbog pravopisnih grešaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti