Plaćanje grejanja po utrošku od sledeće zime

Tokom predstojeće grejne sezone potrošači će grejanje plaćati prema dosadašnjem načinu obračuna, odnosno po kvadratnom metru stambene površine.
Tokom predstojeće grejne sezone potrošači će grejanje plaćati prema dosadašnjem načinu obračuna, odnosno po kvadratnom metru stambene površine.

Prelazak na naplatu prema utrošku mogao bi počne 2013. naveli su u Toplani i podsetili da je odluku o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema grada, u kojoj je predviđen prelazak na novi način naplate potrošnje, Skupština grada usvojila još 2011. Primena te odluke odložena je dok ne budu ispunjeni odgovarajući formalno pravni uslovi kao i određeni tehnički uslovi.

- Kad Gradsko veće usvoji odgovarajuću prateću dokumentaciju i kada u tom pogledu budu ispunjeni svi zakonski i tehnički uslovi, "Novosadska toplana" će početi primenu novog sistema naplate stambenim potrošačima - potvrdio je direktor Aleksandar Pribić.

Pribić je napomenuo da se primena naplate računa prema utrošku toplotne energije u stanovima može očekivati od iduće grejne sezone i dodao da bi to za neke potrošače moglo da znači uštedu dok bi drugi grejanje plaćali skuplje, u zavisnosti od starosti zgrade, njenih tehničkih i drugih karakteristika.

Među više od 97 hiljada korisnika daljinskog grejana u Novom Sadu njih oko 89.500 su stambeni potrošači, koji za isporučenu toplotnu energiju plaćaju po m2 stambenog prostora. Poslovni potrošači, kojih je na gradskom području oko 7.600, plaćaju grejanje prema utrošku, a njihov račun sadrži fiksni deo koji se plaća cele godine i promenljivi, koji preduzeća plaćaju tokom grejne sezone, u zavisnosti od sopstvene potrošnje.

  • ko je ko

    08.10.2012 17:36
    priča se, priča.
    Ovakvu vest smo čuli prošle godine, od sutriša do sutriša.
    Kad ćemo konačno grejanje,toplu i hladnu vodu da plaćamo po utrošku.
    Mislim da ću uštedeti kad budem imao uvid u ličnu potrošnju.
    Pa kad nisam u stanu 30 dana , ne plaćam ništa(samo održavanje), ali gde je Aladinova lampa.
  • Vex

    05.10.2012 10:46
    ...
    Uvedite više to bar po ulazima na vertikalama... Nema smisla više ovako....
  • @Jana

    05.10.2012 04:39
    Jeste, ali
    Jeste bolje da placamo onoliko koliko potrosimo, ali NE DAJU.
    Ugradjeni meraci za svaki stan, po njihovom zahtevu i to pod obavezno. I ne samo meraci nego i sobni termostati i zice koje ce citati potrosnju. I sve je ugradjeno, JEDINO NIJE ko ce sakupljati kajmak.
    I ko to placa? I sta placa? Sta sadrzi ta cena i taj racun? I i i i. I sta sad? Sad slede energetski pasosi, pa .... kolektivno ludilo.
    Posebne cestitke direktoru JKP Novosadska toplana na uverljivom obrazlozenju i jos uverljivijem razumevanju problematike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti