Čanak u sudnici 19. oktobra

Lideru LSV Nenadu Čanku (53) upućen je sudski poziv za 19. oktobar zbog batinanja Beograđanina Pavla Lešanovića 23. septembra ispred kafane "Tako je suđeno" koja se nalazi na Ribnjaku.

 

Lideru LSV Nenadu Čanku (53) upućen je sudski poziv za 19. oktobar zbog batinanja Beograđanina Pavla Lešanovića 23. septembra ispred kafane "Tako je suđeno" koja se nalazi na Ribnjaku.

Poziv za saslušanje upućen je i svedocima - vlasniku kafane Danilu Ikodinoviću, konobarima, muzičarima, pojedinim gostima, dvojici članova Čankovog obezbeđenja i Sari Čanak (21), koju je, kako tvrdi njen stric, Lešanović te večeri za kafanskim stolom zlostavljao.

Lešanović (47), njegov vozač i svedoci koje je on predložio, svoje iskaze pred novosadskim sudom daće 25. oktobra. Lešanovićev advokat Goran Petronijević tvrdi da ima indicija da su dvojica muškaraca koji su na parkingu pred kafanom, zajedno sa Čankom pretukli njegovog klijenta, zapravo pripadnici JSO.

Čanak: Pretnje sve češće

Podsetimo, nakon incidenta Čanak je podneo ostavku na funkciju poslanika u Skupštini, a napustio je i jednu emisiju o takmičenju u kuvanju na jednoj komercijalnoj televiziji.

"Već dve godine tražim obezbeđenje od MUP. Više ne smem nigde da se pojavim u svom rodnom gradu. Moja porodica je izložena pretnjama. Grafiti s datumom moje smrti osviću po zidovima", navodno je rekao Čanak po pisanju Blica.

Njegov blizak prijatelj, potvrdio je listu da se Čanak ozbiljno uplašio za bezbednost svoje porodice. "Nakon incidenta sa Lešanovićem, Nenad dobija raznorazne pretnje. Svestan da su u vrhu nove vlasti sve sami njegovi politički protivnici nije ga iznenadilo što ga parlament nije uzeo u zaštitu nakon incidenta, ali i ne želi više da učestvuje u njegovom radu", rekao je taj izvor.

Kako je rekao, Čanak je ogorčen i zbog izveštavanja medija koji su ga predstavili kao nasilnika i time direktno pozvali na linč. "Juče mi je rekao da se on lično nikoga i ničega ne boji i da živi s pretnjama već 20 godina, ali da mora da misli na svoju porodicu". Čanak veruje, rekao je sagovornik lista, da je postupio ispravno što je pretukao Pavla Lešanovića jer je time, branio čast svoje rođake.

  • AAA

    05.10.2012 15:46
    sudstvo
    pa kada je u pitanju bilo ko od "poznatih" licnosti,rocista se zakazuje ODMAH..... a drugi mogu i da cekaju po nekoliko meseci na isti
  • 04.10.2012 15:08
    stvarno ti prete
    pa ako ja znam da citam vec nekoliko godina su isti grafiti ispisani po novom sadu a ti tek sad video
  • Man Not Machine

    04.10.2012 11:31
    Virtuelno nasilje
    Mozda na sudu se brani da je mislio da je bila Skrivena kamera, pa se malko vise uziveo, hehe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti