"Motins" ponovo radi

Fabrika rezervnih delova za automobile "Motins" opet radi posle više od godinu dana od prekida proizvodnje.
Fabrika rezervnih delova za automobile "Motins" opet radi posle više od godinu dana od prekida proizvodnje.

Trenutno je uposleno 77 radnika, od 372 koliko ih je bilo kad je fabrika zatvorena prošlog juna. Nekadašnji generalni direktor, Ivica Jovanović, rekao je da je napravljen plan reorganizacije preduzeća i da je predat privrednom sudu u Novom Sadu.

Podsetimo, ovo preduzeće je zatvoreno početkom juna prošle godine, a stečaj je uveden 19. januara ove godine.

Motins nije radio od juna kada je većinski vlasnik "NS Don" otišao u stečaj i ubrzo potom bankrotirao, a gazde se našle iza rešetaka. Firmi je tada zbog nagomilanog duga isključena struja i proizvodnja je stala.

Inače, ovo preduzeće je 90 odsto svoje proizvodnje delova za automobile izvozilo u Nemačku, što je "Motins" činilo jednom od najuspešnijih firmi u svojoj oblasti.

  • NS

    04.10.2012 19:33
    Don Korleone?
    NS Don Korleone...to je nivo vlasnika privatizovanih pa uništenih novosadskih preduzeća koja su nekad hranila stotine porodica i imale izvozni program . I nikom ništa.

    Al se neko dobro ovajdio u tim privatizacijama!
  • sale ns

    04.10.2012 08:18
    Maratonci again
    Ovo me podseća na scenu iz "Maratonaca" kada je Bora Đenka potplatio klince da idu po varoši i viču "Ponovo radi bioskop" !
  • mile

    04.10.2012 07:56
    Mora da je to bila regularna privatizacija kada je prodata firmi koja sebe naziva 'NS Don'. Još samo fali naslov da je neka druga firma privatizovana od strane firme 'Mafija d.o.o.'.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti