Smenjen direktor Kulturnog centra zbog table na latinici

Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada smenio je dosadašnjeg direktora Lasla Blaškovića.

Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada smenio je dosadašnjeg direktora Lasla Blaškovića.

Kao razlog navedeno je da je na prostorijama Kulturnog centra u Katoličkoj porti zvanična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom pismu, što je prema mišljenu UO protivno Ustavu, Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisma, Statutu Grada Novog Sada i Statutu same ustanove, saznaje 021.

Takođe je navedeno da nije donet Pravilnik o fizičkom i tehničkom obezbeđenju i da ne postoji Pravilnik o kancelarijskom i arhivskom poslovanju.

Pre razrešenja Blaškovića konstituisan je novi UO.

Predsednik Upravnog odbora KCNS Davor Pereula iz Dveri rekao je da će konačnu odluku doneti Skupština grada pošto je Upravni odbor predložio smenu. Dodao je i da će najverovatnije tokom naredne sedmice biti poznato personalno rešenje, odnosno predlog za imenovanje novog direktora te ustanove.

Laslo Blašković, koji je trenutno na odmoru, smatra da je razlog njegove smene sukob dva kulturna koncepta. Kako je rekao, o tom novom konceptu, za koji je samo načuo kakav će biti, mu se "diže kosa na glavi".

Komentari 163

  • Dijana

    12.10.2012 06:41
    Profesionalizam je jedina tačka i linija na koju se pozivam. Ako stručni ljudi i naučnici ne mogu da nađu posao zato što nisu članovi stranke pod bilo kojom vlašću onda mi ovde nemamo razloga za svađu. Na svom primeru tvrdim: i prethodni, i oni pre njih, a i ovi, verovatno (a volela bih da nisam u pravu) rukovode se strančarenjem i privilegijama. Iako sam magistar nauka - nemam posao - jer ne želim da budem loš čovek da bih ga dobila. Ne želim da se ulagujem, ulizujem, budem član, neću da prodajem ni dušu ni telo. Tačka. Objavila sam četiri knjige kao književnik. Maltretiraju me i cenzurišu jer ispoljavam kritičku svest u svojim delima. Morala sam jednom i umetničko obrazovni program da organizujem pod izmišljenim imenom da bih izbegla cenzuru medija. Zamislite, objavili su ime posve izmišljeno, a moje koje u NS je posve poznato kao i u nekim drugim delovima države nisu hteli da objave povodom sličnoh umetničkih programa. Sramota je svađati se zbog likova koji misle na sebe samo. Ne mogu ni sada da se potpišem svojim imenom da me budale ne maltretiraju više. Već mi je dosta svega! Gde pobeći? Kuda iz pakla na zemlji i u zemlji u kojoj ne možeš da radiš ono što najbolje znaš! Društvo u kojoj svako radi ono što je naučio jeste jedino normalnoi zdravo društvo. Kroz struku i rad se postaje čovek i živi kao čovek! Nama je uskraćeno da budemo ljudi. I majmuni se odavno stide zbog Darvinove teorije! Koji bi još majmun poželeo da je od njega ovakav čovek nastao?
  • marika

    09.10.2012 17:41
    zoo vrt
    zamislite zoloski vrt u Jagodini .Imena zirafa Jovanca i Ema na latinici!koga treba smeniti ?
  • a ti

    08.10.2012 10:56
    DekiNS - Ima Li Nade
    ima li nade za tebe deki?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti