Slovenci ipak nisu odustali od izgradnje optičke mreže

Čelnici slovenačkog konzorcijuma "Sago" koji je angažovan na izgradnji optičke mreže u Novom Sadu ipak nisu odustali od ovog projekta kako se to nagađalo, a zbog promene vlasti u Novom Sadu.
Čelnici slovenačkog konzorcijuma "Sago" koji je angažovan na izgradnji optičke mreže u Novom Sadu ipak nisu odustali od ovog projekta kako se to nagađalo, a zbog promene vlasti u Novom Sadu.

Predstavnici konzorcijuma, koji su privatni partneri Informatike u izgradnji optičke telekomunikacione mreže su nakon boravka u Novom Sadu i prvog upoznavanja sa novim ljudima u novosadskom preduzeću, naredni sastanak zakazali u Sloveniji, potvrdila nam je portparolka Informatike Gordana Galešev.

Na sastanku koji je održan u ponedeljak, Slovenci su čelnike Informatike i gradske zvaničnike upoznali sa pravnim, tehničkim i finansijskim aspektom projekta. Dogovoreno je da će obe strane uložiti napore da projekat vredan nekoliko desetina miliona evra bude realizovan na vreme.

"Dogovoreno je da se već sledeće nedelje delegacija Informatike sastane sa  njima u Sloveniji. Nadamo se i želimo da bude sluha i sa jedne i sa druge strane. Informatika je uradila sve što je do sada po ugovoru i bilo planirano", kaže Galešev za 021.

Projekat koji predviđa ulaganje od 70 miliona evra u razvoj optičke mreže u Novom Sadu stoji mesecima, jer je bilo potrebno obaviti predradnje pre njegovog stupanja na snagu. Rok da se taj posao završi ističe 23. oktobra.(Suzana Stojićević)
  • Mile

    04.10.2012 21:04
    Novkabel
    Imamo fabriku koja proizvodi optičke kablove. Imamo masu nezaposlenih ljudi. Da li treba reći kako iskoristiti ove dve opcije i sam biti vlasnik mreže i da novci ostanu kod nas.
  • Informaticar

    04.10.2012 19:40
    @Iii
    Prvo procitaj ugovor, pa ces videti da u sledecih 25 godina Slovenci dobijaju 75% profita od koriscenja mreze, umesto da po vasceli dan pises komentare po netu g-dine profesore ili menadzeru.
  • @Anonimus - Za skeptika

    04.10.2012 19:14
    Zahvaljujem
    Hvala na linku, ko zeli i hoce da se obavesti... ugovor je ovde... onaj Gradonacelnik koji na ovaj ugovor stavi potpis trebalo bi dobro da proveri kod nekih nezavisnih strucnjaka i da ne veruje koalicionim partnerima, ipak su prevarili i Maju Gojkovic i Rasima Ljajica pa i njihovo "staresinstvo"... Savet, konsultovati nekog sa Beogradskog ETF-a ili iz piratske partije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti