Zelenilo "pati" od dugova i viška zaposlenih

Najveći problemi Gradskog zelenila su veliki dugovi i neisplaćene plate i doprinosi radnicima, kazao je za 021 direktor ovog preduzeća, Milan Novaković.
Najveći problemi Gradskog zelenila su veliki dugovi i neisplaćene plate i doprinosi radnicima, kazao je za 021 direktor ovog preduzeća, Milan Novaković.

Objasnio je da je u toku inventar, te da svakog dana otkrivaju nova dugovanja.

- Dugovi prema dobavljačima su preko 110 miliona dinara. To je samo dug dobavljačima. Ukupna dugovanja su preko 300 miliona dinara - kaže direktor Zelenila.

Novaković je izjavio da su pre dve nedelje isplaćene zaostale zarade za avgust i doprinosi za jul. Dodaje da je određen broj radnika tužio firmu zbog neisplaćenih regresa, kao i da postoji višak od oko 100 zaposlenih.

- Meni su prioritet lični dohoci i troškovi neophodni za funkcionisanje firme. Sa dobavljačima razgovaramo i nalazimo način da prevaziđemo ovu tešku situaciju - naglasio je on.

Milan Novaković je došao na mesto direktora Zelenila 12. septembra, nakon smene gradske vlasti. Poziciju je "nasledio" od Nataše Rašete iz Demokratske stranke. (Ivona Temešberger)

  • 09.10.2012 20:10
    @Ivona Temešberger
    Novaković nije nasledio Rašetu!
    Još 22.08.2012. godine, ovo nije prošlo kod moderatora:
    Ako sam dobro pratio/la fabulu radnje, prvo beše Snežana Repac direktor u prethodnom mandatu. Onda Sneža u Fond (http://www.agropress.org.rs/tekstovi/13173.html), a nasledila je Ana Ferko kao VD.
    Zatim, Ferkovu stavljaju na mesto finansijskog direktora, a Raspisuju konkurs, menjaju statut Zelenila (izbacuju potrebno radno iskustvo i ubacuju pravnika) i biraju Natašu Rašetu. Nakon toga fin. direktor postaje tehnološki višak i odlazi u penziju 4 meseca pre redovne (http://www.danas.rs/danasrs/srbija/novi_sad/radnici_u_strajku_funkcionerima_milioni.40.html?news_id=230201).
    Nataša Rašeta (http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Zelenilo-Nema-vise-stranackog-zaposljavanja.html), iako izabrana konkursom, biva obrisana u novosadskoj noći velikih apetita nakon ovogodišnjih izbora.
    Ne kontam, kako sada, nakon tri direktora iz DS, kada dođe i četvrti, sa Zelenilom ništa nije OK? Il' su nesposobni bili oni pre, il' ovaj sada.
    Ma to mi guknite! Jer, ako su nesposobni bili oni pre, onda nešto u kadrovskoj politici nije valjalo, i šta to garantuje da istu kadrovsku grešku nisu ponovo napravili? Ako su oni bili dobri, što onda sada imenovaste ovog (Ivan Ferko), a Natašu oladiste?
  • Justicija

    09.10.2012 17:59
    More krivicne prijave protiv ex direktorivce i svih odgovorih zutaca!
  • -

    09.10.2012 15:01
    -
    jadnici sa kojima su se odnosili kao prema roblju a koji su radili preko zadruga dobise otkaz pre 2 nedelje.
    naravno, nisu dobili pare 3 meseca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti