Borba za LGBT prava u Novom Sadu

Iako je održavanje Parade ponosa u Beogradu zabranjeno, Novosadska lezbejska organizacija planira da organizuje neki vid aktivnosti u Novom Sadu kojom bi obeležila borbu za LGBT prava.
Iako je održavanje Parade ponosa u Beogradu zabranjeno, Novosadska lezbejska organizacija planira da organizuje neki vid aktivnosti u Novom Sadu kojom bi obeležila borbu za LGBT prava.

Kordinatorka NLO Biljana Stanković izjavila je za Radio 021 da još uvek nema tačan podatak kada i na koji način će oni to uraditi, ali navodi  sigurnu angažovanost ove organizacije.

"Mislim da ćemo vrlo skoro organizovati nešto i to će biti iznenađenje", rekla je Stankovićeva.

NLO je poznata kao jedina lezbejska grupa u Vojvodini i kao takva organizovala je sastanke u proteklom periodu sa ciljem da aktiviraju javna mišljenja i organizacije da bi na taj način uticale na položaj LGBT grupa.

Oni inače nisu želeli da učestvuju u najavljenoj pa zabranjenoj Paradi ponosa jer nisu hteli da sarađuju sa državom koja po Biljaninim rečima nije ništa uradila da edukuje narod o ovoj temi.

  • @analitičarka

    10.10.2012 15:00
    "...jedna srbijanska narodna pesma kaže..." koliko jada, zla i bede u jednom jedinom komentaru.
  • analitičarka

    09.10.2012 16:31
    Protiv LGBT populacije su samo ovi brđani, kojima je usled neobaveštenosti postojanju sapuna (ili straha jer isti tanji kožu), gadljiva i sama pomisao na kunilingus, felacio ili analni seks.

    Stavite se u njihovu poziciju - ko posle toalet papira ne pere međunožje, ko se kupa samo pred slavu, ili samo subotom, ko je dole zarastao kao šuma iz koje je sišao, njemu je naravno gadljiva i sama pomisao na išta sem animalnog zaskakanja radi kopulacije od nekoliko sekundi.

    Tu brđansku naviku je zapisao i Vuk Karadžić u zbirci "Crven Ban". Naime, jedna srbijanska narodna pesma kaže "Ja bih j*bo, ali ne bih lizo, jer je pi*ka, kraj guzice blizu".

  • Konstantin Rapidograf

    08.10.2012 14:49
    Eh!
    Sva prava našim sugrađankama!!! (Kad sam bio mlad, lep i živahan, i ja sam bio lezbejka. Motao sam se isključivo u ženskim životnim sredinama.)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti