Grad pozvao da se pomogne deci oboleloj od Batenove bolesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na sugrađane i privrednike, ali i uputio pismo svim preduzećima sa kojima Grad posluje i pozvao ih da pomognu deci oboleloj od Batenove bolesti.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na sugrađane i privrednike, ali i uputio pismo svim preduzećima sa kojima Grad posluje i pozvao ih da pomognu deci oboleloj od Batenove bolesti.

Vučević je rekao da Grad ima cilj da sakupi sedam miliona dinara kako bi deca sredinom oktobra otišla u Kinu na tretman matičnim ćelijama. "Apelujem da se svi naši sugrađani koji su u mogućnosti pridruže da zajedno pokažemo da možemo rešiti i ove teško rešive probleme i da je ovo pravi test za našu humanost", rekao je Vučević.

Majka male Teodore, Brankica Tutnjević Škrivanj, kaže da se na sve moguće načine trudi da prikupi novac za svoje dete, ali i svu ostalu decu koja su obolela od ove retke bolesti. Ona kaže da su u svim objektima "Radosnog detinjstava" postavljene kutije kako bi roditelji pomogli koliko su u mogućnosti.

"Susresti se sa ovakvim problemom je za svakog roditelja katastrofa. Da se rodi zdravo i pravo dete koje posle treće godine počne da nazaduje, to je zaista nešto veoma strašno", rekla je ona.

Majka obolele devojčice kaže da od večeras počinje niz humanitarnih dešavanja u kafićima u ulici Laze Telečkog, sutra će biti u restoranu "Muzej" na Tvrđavi, a očekuje da će se akcija organizovati i u "Đardinu". Učenici OŠ "Svetozar Marković" organizuju rok koncert kako bi pomogli oboleloj deci.

Bojana Mirosavljević iz Udruženja građana za borbu protiv retkih bolesti "Život" objašnjava hitnost situacije, jer je bolest veoma progresivna i ako krene naglo propadanje dece, matične ćelije neće moći da je zaustave. Ona kaže da samo specijalna hrana, koja je potrebna da dete koje boluje od Batenove bolesti preživi, košta 500 evra i da se roditelji sami snalaze, jer država ne želi da im pomogne.

U Srbiji je trenutno jedanaestoro dece obolelo od ove retke bolesti. Svi koji imaju mogućnost da odmah pomognu mogu uplatiti novac na žiro račun u Hipo Alpe Adria banci i broj je 165-1001523581926-41. (Suzana Stojićević)
  • mama jos jedne devojcice obole

    05.10.2012 13:44
    Tako su mi daleki dani kad je i moja Anci uz moju
    Borba je jako teska,moja Anci je do 6 ipo godina bila potpuno zdrava devojcica http://www.zivotorg.org/?p=2596 sada ne hoda ne prica stavljam joj pampers ne razume me,vise se i ne secam njenog glasa.LJUDI MORAJU SHVATITI KOLIKO JE BITNO DA SE STANJE U KOM JE SAD TEODORA ZAUSTAVI MATICNIM CELIJAMA JER CE JOJ U SUPROTNOM BITI SVE GORE I TEZE JER BOLEST JE TAKVA,PROSLA SAM I PROLAZIM KROZ TO
  • Mayya

    05.10.2012 06:01
    SVAKA ČAST GRADONAČELNIKU!!!
    Svaka čast gradonačelniku!!!
    Građani, mi smo na potezu!!!
    Dugo pratim borbu ovih roditelja i divim se njihovoj snazi, saosećam sa njihovim bolom i pomažem koliko mogu!
    UČINITE TO I VI!!!
    Trenutno je pomoć najpotrebnija maloj Teodori, za koju treba sakupiti 32000$ i to do 16.10.2012.
    Pridružite se fb grupi SPASIMO MALU TEODORU, pronađite instrukcije o uplatama i dešavanjima čiji prihodi će biti usmereni Teodori i POMOZITE!!!
    NE DOZVOLIMO DA JOŠ JEDNO DETE PRESTANE DA HODA, PRIČA, VIDI, JEDE...
  • sramota

    05.10.2012 05:54
    je da DRZAVA Srbija ne moze (citaj nije je briga) da pomogne lecenje 11 dece obolele od ove teske bolesti ... ali se zato moze i ima se para za raznorazna rasipanja kroz agencije, fondove, dnevnice .... verujem da bi mnogi pomogli, ali ne mogu jer nemaju dovoljno ni za sebe i svoju decu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti