Andrej Fajgelj novi direktor KCNS?

Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada (UO KCNS) na mesto direktora te institucije predložio je Andreja Fajgelja, pokretača "Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma".
Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada (UO KCNS) na mesto direktora te institucije predložio je Andreja Fajgelja, pokretača "Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma".

Kao razlog za smenu dosadašnjeg direktora Lasla Blaškovića navedeno je da je na prostorijama Kulturnog centra u Katoličkoj porti zvanična tabla sa nazivom ustanove ispisana latiničnim pismom, što je prema mišljenju UO, protivno Ustavu, Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisma, Statutu Grada Novog Sada i Statutu same ustanove

Predsednik UO KCNS Davor Pereula iz pokreta Dveri potvrdio je da je Blašković smenjen iz tih razloga i rekao da će konačnu odluku doneti Skupština grada pošto je upravni odbor predložio njegovu smenu.

Fajgelj je javnosti postao poznat po tome što je brojao mrtve i silovane Bošnjakinje u filmu "U zemlji krvi meda" Anđeline Džoli.

Krajem avgusta zamenik predsednika novosadskog parlamenta postao je Fajgeljov kolega iz MIPA Miroslav Ilić, koji je takođe učestvovao u projektu prebrojavanja mrtvih Bošnjaka.

  • Гоца

    11.10.2012 21:57
    У целој овој причи ѕаборавили смо Ласла Блашковића и његове квалификације, осим што је син Ласла Блашковића који је писао песме за децу, које руку на срце нису лоше, највећа квалификација Ласла Блашковића млађег је то што је прочитао песме свог тате.
  • -

    08.10.2012 08:07
    -
    i tihomir simic je jos pre 20g drzao ubedljive govore navodio svakakva imena u njima i predlagao literaturu.
    svi su oni jaki na recima.


  • Šumadinka

    07.10.2012 20:51
    Guslaš li, profo?
    Ovaj čovek je renesansna ličnost! Odličan predavač, čovek širokih znanja i interesovanja, ostvaren kao suprug i otac, još zgodnjikav i lepuškast, iz poznate porodice... Pa, da- mora da tu ne valja nešto! Šta da radimo- taki smo! Btw, za one koji nisu stigli do izrade doktorskih radova- naslov teze može biti veoma smešan masama ali se ozbiljno obrađuje svaka tema pa makar to bile i gusle. A komparatistika, bilo koje vrste je verovatno metodološki najzahtevniji pristup...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti