U noći smene vlasti sa računa ZIG-a otišlo 100 miliona dinara

Samo tri sata nakon maratonske sednice Skupštine grada na kojoj je smenjena gradska vlast, sa računa Zavoda za izgradnju grada skinuto je 100 miliona dinara.
Samo tri sata nakon maratonske sednice Skupštine grada na kojoj je smenjena gradska vlast, sa računa Zavoda za izgradnju grada skinuto je 100 miliona dinara.

Naime, samo tri sata nakon smene vlasti u Novom Sadu, sa računa ovog preduzeća prebačeno je 100 miliona dinara firmama "NS Graditelj i "Put invest".

Maratonska sednica Skupštine grada na kojoj je vlast u vojvođanskoj prestonici prekomponovana se završila u pet ujutro, a već u osam sati, novca u kasi nije bilo. Mada su pare prebačene građevinskim firmama za radove koje su tokom prethodnog perioda uradili, neobično je to što je to "na svoju ruku" učinila šefica finansijskog sektora Dragana Živković.

SNS rukovodstvo brani DS

Novopostavljeni direktor ZIG-a Goran Višnjić (SNS), potvrdio je ovu informaciju, ali je stao u odbranu bivšeg rukovodstva rečima kako je taj novac svakako trebalo da bude prosleđen firmama "NS Graditelj" i "Put invest", tako da sredstva nisu nenamenski potrošena.

"Istina je da je šefica finansija na svoju ruku uplatila oko 40 miliona jednoj i oko 60 miliona dinara drugoj firmi, ali ona kao rukovodilac tog sektora ima ovlašćenja da to uradi", kaže Višnjić.

Policija je pre nekoliko dana počela temeljnu proveru poslovanja Zavoda za izgradnju grada, zbog sumnji da je bilo velikih finansijskih malverzacija. Dva inspektora iz Odeljenja za privredni kriminal posetila su ovo preduzeće, koje dobija najviše novca iz budžeta grada, a ugovori koji su po prijavi N. N. lica sumnjivi, sklopljeni su za vreme bivše vlasti, dok je ZIG bio pod uticajem demokrata.

  • Brankica

    22.10.2012 17:49
    100 miliona
    Čekajte zar nije SPO bio na čelu ZIG-a pre te promene vlasti, skinuo 100 miliona i prešao u novu vlast tj, vodovod.
  • Dejana

    10.10.2012 15:10
    ---
    Došlo je krajnje vreme!
  • bole me glava

    09.10.2012 08:56
    U noći smene vlasti sa računa ZIG-a otišlo 100 mil
    a sto neudjete u hotel putnik tamo na racunu nasli 93000000 din. doveli dsovskog financijskog direktora smenise starog,ovaj opro pare i vise ne radi bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti