Korhec najavio tužbu protiv Novog Sada

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec najavio je da će to telo manjinske autonomije tužiti Grad Novi Sad, jer nije konsultovao Nacionalni savet priliom imenovanja članova školskih odbora.
Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec najavio je da će to telo manjinske autonomije tužiti Grad Novi Sad, jer nije konsultovao Nacionalni savet priliom imenovanja članova školskih odbora.

"Ne počinje dobro saradnja novosadskog gradskog rukovodstva u novom sastavu i Nacionalnog saveta Mađara", napisao je Korhec u autorskom članku za "Mađar so".

Skupština grada Novog Sada je u četvrtak imenovala nove članove školskih odbora u novosadskim školama.

"Novosadsko rukovodstvo je, zaobilazeći pravo nacionalnog saveta na obavezno mišljenje i davanje predloga, imenovalo školske odbore i u školama koje obrazuju na mađarskom jeziku. Posle ovoga bićemo prinuđeni da na sudu ostvarimo naša ovlašćenja samouprave", poručio je Korhec.

  • DekiNS

    15.10.2012 22:57
    Срби никада у својој историји нису имали проблем са мањинама, напротив - мањине су имале проблем са Србима! Имате споменик на кеју, као резултат наивности на овим просторима!
  • Mile

    15.10.2012 09:49
    Talasi
    Ma dokle par njih da talasa ?! Alo bre ! ! !
    Pod hitno prepisati zakone evropske unije o manjimana ! Muka mi je vise ovih laznih MADJARA! Koji se samo vataju za to da su manjina zbog svojih licnih interesa ! Mom drugaru madjaru je deda zavrsio pod ledom zato sto je bio lojalan zemlji u kojoj je ziveo !
  • Strpljivi

    15.10.2012 09:07
    Jel neko proverio?!
    Jel neko proverio koliko ima srba u Madjarskoj???
    Reciprocitet??? Pa ajde, kad vec toliko spominjate, da srbi na kosovu imaju ista prava kao sto albanci kod nas!
    Pitam se sta je bolje:
    1. traziti svoja prava i trpeti ovakve komentare, uvrede ili,
    2. precutati i trpeti kao sto se u ovoj prokletoj drzavi sve precuta i trpi?!
    Pa dajte ljudi malo zdravog razuma, kad se manjine oglase odmah se spominja drugi svetski ili skoriji rat, te prava srba u raznim delovima sveta, te separatizam. Da li postoji tolerancija za druge ili nesto drugacije?! Madjari u ovoj drzavi (barem) isto tako placaju poreze kao i svi ostali, pa zasto se bunite kad se i prava traze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti