Novosadski oproštaj sa Žiksom

Memorijalni koncert u sećanje na Željka Đurđevca Žiksu, frontmena legendarnog novosadskog benda "Sing sing singers" i člana benda "Šinobusi" održan je u subotu u krcatom klubu Fabrika.
Memorijalni koncert u sećanje na Željka Đurđevca Žiksu, frontmena legendarnog novosadskog benda "Sing sing singers" i člana benda "Šinobusi" održan je u subotu u krcatom klubu Fabrika.

Pred više od sedam stotina ljudi nastupili su neki od bendova sa kojima je Đurđevac svirao od početka karijere pa do svoje smrti. Na binu su se prvi popeli "Rebel", a zatim "Sunburst" sa kojima je Žiksa odsvirao svoju poslednju svirku. Zatim su zasvirali "Šinobusi", kojima se u jednom trenutku pridružio sastav "Foxy Ladies", sa kojima svira i Žiksina osamnaestogodišnja ćerka Lela.

Posle ovog emotivnog nastupa, na bini su se zaređali neki od Žiksinih prijatelja sa kojima je svirao proteklih trideset godina. Okupljeni fanovi i prijatelji su bili u prilici da čuju Keckeca, Petra Jelića i članove benda "Mojo Hand" koji su došli čak iz Slovenije kako bi odali počast legendi novosadske muzičke scene.

Nakon "Šinobusa" zasvirali su i "Del arno band", koji je Žiksi u čast obradio pesmu Singersa "Pusti mozak na pašu", a svoju numeru "Ustajem" su odsvirali u ritam i bluz fazonu. Za sam kraj, svirali su MinJah Crew kojima su se pridružili skoro svi učesnici , dok su u publici plesali istaknuti članovi novosadske scene, poput članova Atheist rapa, GBB-a i drugih.

Bilo je to veče prepuno emocija i odlične muzike kakav je i sam Žiksa bio. Organizatori  su odlučili da sav prihod koji je prikupljen od ovog koncerta poklone ćerki Željka Đurđevca, koja je očigledno talenat i ljubav prema muzici nasledila od oca.

Šinobusi su u saradnji sa STATIV produkcijom odlučili da prikupe sve vrste video zapisa sa ovog koncerta, kako bi to sve spojili u jedan video materijal koji će biti postavljen na Fejsbuk stranicu ovog benda.

Ukoliko posedujete neki snimak, bez obzira čime je napravljen, pošaljite ga na info@shinobusblues.com najkasnije do 23.10.2012. Format video zapisa nije bitan, tako da su svi snimci tehnički prihvatljivi. (Jovan Stojanović Cope)

  • SRV

    16.10.2012 08:06
    Glasam za blues festival
    Stvarno nam fali jedan bluz festival, svakavi muzički pravci imaju svoje festivale. Red bi bio da Novi Sad bude domaćin i jednog BF.
  • akai

    15.10.2012 13:50
    Bilo bi lepo da sad to preraste u blues festival
  • JoVa

    15.10.2012 12:39
    Sing Sing Singersi
    su bili zakon, sve ostale formacije su za svetlosnu godinu iza . . .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti