Jugoalat ponovo radi?

Firma "Jugoalat" koja je više od dve godine u stečaju, mogla bi uskoro da počne sa radom.
Firma "Jugoalat" koja je više od dve godine u stečaju, mogla bi uskoro da počne sa radom.

Naime, JKP "Novosadska toplana" koja je najveći poverilac ovog preduzeća dobila je dozvolu Skupštine grada da prihvati plan za njegovu reorganizaciju. Predsednik samostalnog sindikata metalaca Novog Sada, Novak Vasić, kaže da su ovaj plan do sada prihvatili svi ostali poverioci "Jugoalata" tako da sada preostaje da se taj posao formalizuje i sudskom odlukom i da radnici posle višemesečne pauze ponovo stanu za mašine.

Prema njegovim rečima, u prvoj fazi reorganizacije u koju će slovenska firma SADAB uložiti 20 miliona dinara, posao bi trebalo da dobije između 100 i 150 radnika. "Nadamo se da će se broj radnika povećavati s vremenom, ali ono što je važno jeste da fabrika počne sa radom i da metalci u Novom Sadu počnu da se zapošljavaju", izjavio je Vasić i dodao da se nada da će nova gradska vlast više voditi računa o fabrikama u Novom Sadu.

Plan reorganizacije sadrži i projekat koji je delo istraživačkog tima Fakulteta tehničkih nauka čija je tema bila upravo ispitivanje mogućnosti i uslova za pokretanje proizvodnje u "Jugoalatu", odnosno reorganizacije ove kompanije.

  • Drndafon

    18.12.2012 08:17
    A Kome ce prodavati alate???????
    Mozda na Najlonu, kao i do .... SADA-b.
  • NSWest

    17.10.2012 08:14
    @bivsi
    Potpuno se slažem sa komentarom o bahatom raspolaganju tuđom imovinom.Niko ne spominje obezbeđivanje finansijskih garancija, za isplatu poverioca, zaštitu imovine, kao ni garanciju da će se firma baviti osnovnom delatnošću u ugovorenom periodu, čime bi se sprečila buduća prodaja infrastrukture, materijalnih sredstava i zemljišta.
    Prekinite da se pozivate na broj radnih mesta, to je samo jeftini paravan do ostvarenja krajnjih ciljeva, koji sigurno nisu revitalizacija metalo prerađivačkog kompleksa.
  • sofronije

    17.10.2012 07:12
    @antifasista
    ..."ulica ugrobarenih firmi."

    Tu je i deo Toplane,da li ste mislili i na nju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti