Vlast imenovala svoje članove u školskim odborima

Stranke vladajuće koalicije imenovale su svoje predstavnike u školskim odborima novosadskih srednjih i osnovnih škola, očekujući uskoro da se u njima promene i direktori.

Stranke vladajuće koalicije imenovale su svoje predstavnike u školskim odborima novosadskih srednjih i osnovnih škola, očekujući uskoro da se u njima promene i direktori.

Najveći broj škola dobila je SNS, koja će kadrovati u 13 osnovnih i 5 srednjih škola. Pored gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", naprednjaci su dobili medicinsku i elektrotehničku školu, školu za dizajn "Bogdan Šuput" i muzičku školu "Isidor Bajić". Bivši članovi Dveri dobili su gimnaziju "Laza Kostić" i srednju ekonomsku školu, a SPO i RDS upravljaće u poljoprivrednoj, mašinskoj i baletskoj školi, kao i ustanovom za obrazovanje odraslih "Sveti Sava". Preostale srednje škole među kojima su dve gimnazije i tri stručne škole preuzeli su SPS i DSS.

Predsednik novosadske regije Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Ivan Pivnički, kaže da nije iznenađen što su političke stranke nakon preuzimanja vlasti odlučile da preuzmu i obrazovne ustanove u gradu. "U prosveti sam već 15 godina i tako je bilo oduvek. S obzirom na to da imenovanja i smene u obrazovanju uvek prolaze bez konsultacije sa zaposlenima i sindikatima, i ovo poslednje je tako urađeno", kaže Pivnički.
Uprkos tome što je nova politička većina nastavila praksu da politiku uvodi i u škole, kroz najznačajniji upravni organ, Pivnički ne očekuje da će automatski doći i do smene sadašnjih direktora. "Smenjivanje direktora je osetljivo pitanje. Ne smemo zaboraviti da se ovde radi o obrazovanju mladih. Takve odluke se ne smeju donositi preko noći", upozorava Pivnički.

Školski odbori formirani su tako da grad imenuje samo trećinu članova. Preostalih šest članova predlaže se iz redova zaposlenih i roditelja učenika.

  • DekiNS

    17.10.2012 17:27
    Anonimus
    Двери више нису никакав фактор - то је пројекат ДС-а који је хвала Богу пропао! То се јавља момак који је и 2000-те боље резоновао од већине изманипулисаних и разочараних "отпораша"! Задовољан одговором?
  • 17.10.2012 11:27
    Za Dekija NS
    Da li se to Dveri javljaju?!
  • DekiNS

    17.10.2012 10:44
    Novosađanka
    А ти си за оне писмене, који су доктори наука у корупцији, мобингу и малверзацијама, па макар то била и образовна институција? О чему ти пишеш, жено? Постали сте и видовити у међувремену после вишегодишњег испирања мозга!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti