Nagrađena solistkinja opere SNP-a na festivalu u Segedinu

Solistkinja Viktorija Markarjan osvojila je nagradu za najboljeg ženskog izvođača na sinoć završenom festivalu ARMEL u Segedinu.

Solistkinja Viktorija Markarjan osvojila je nagradu za najboljeg ženskog izvođača na sinoć završenom festivalu ARMEL u Segedinu.

Ona je nagrađena za ulogu Mileve junior u operi Srpskog narodnog pozorišta "Mileva" Aleksandre Vrebalov. Ova opera, po motivima iz života Mileve Marić Ajnštajn, u režiji Ozrena Prohića i pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Kojića, premijerno je izvedena u oktobru prošle godine, povodom obeležavanja 150 godina Srpskog narodnog pozorišta.

Na festivalu ARMEL, koji je posvećen modernoj operi i takmičarski je koncipiran za mlade pevače, pored Srpskog narodnog pozorišta učestvovali su Centar za savremenu operu iz Njujorka, Teatar "Jozef Kajetan Til" iz Plzena, Slovačko narodno pozorište iz Bratislave i Narodno pozorište iz Segedina. Produkcija Srpskog narodnog pozorišta bila je najveća pošto se segedinskoj publici predstavilo 180 učesnika u operi Mileva - 16 solista, Orkestar i Hor Opere.

  • Zoolok

    16.10.2012 12:01
    Svaka cast!
    Sjajno, cestitam :) Ta opera je fenomenalna, potpuno drugacija od klasicnih opera. Jedva cekam da je gledam ponovo :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti