Gradska kafana ponovo zatvorena

Manje od godinu dana nakon što je ponovo počela sa radom, Gradska kafana na Spensu opet je zatvorena.
Manje od godinu dana nakon što je ponovo počela sa radom, Gradska kafana na Spensu opet je zatvorena.

Kako za Radio 021 kaže direktor Spensa, Borislav Rajkov, razlog za prestanak rada isti je kao i kada je početkom januara kafana zatvorena zbog nerentabilnog poslovanja.

"Prethodni menadžment nije imao jasnu viziju oko poslovanja Gradske kafane. Ona je poslovala neprofitabilno, a kao ugostiteljski objekat koji nije imao svoje temelje jasno zacrtane i normalno je da krajnji rezultat bude neuspeh", rekao je Rajkov za 021 i dodao da se namena ovog prostora neće menjati, te da postoje planovi da se ona ponovo otvori, ali da još uvek nije poznato kada će to tačno biti.

"Gradska kafana će sigurno ostati u toj formi u kojoj jeste, a ko će biti novi zakupac i korisnik usluga, to ostaje da se vidi. Ono što možemo da garantujemo jeste da će svaka donešena odluka biti u interesu Spensa", poručuje Rajkov i napominje da je glavni cilj novog rukovodstva oživljavanje Spensa i vraćanje zakupaca u lokale.

On tvrdi da je u poslednjih mesec dana broj izdatih lokala povećan i da će se ta praksa nastaviti i u narednom periodu. "Kada sam pre tri nedelje preuzeo rukovođenje Sportsko-poslovnim centrom, tamo je bilo oko 60 odsto izdatih lokala i poslovnih prostora, dok je danas taj procenat oko 85, što je veoma značajan pomak ako se uzme u obzir tako kratak rok", kaže Rajkov.

On najavljuje da će u narednih mesec dana u južnom krilu Spensa biti otvoren veliki supermarket, ali zbog poslovne tajne nije hteo da odaje o kom je lancu prodavnica reč. Identično obećanje dalo je pre tačno godinu dana i prethodno rukovodstvo, ali se od tada ništa nije promenilo. (Vuk Kеšelj)

  • Spensov radnik

    17.10.2012 11:05
    Plagijat
    Gospodine Rajkov pa vi niste ništa drugo do običan plagijator. Sve ove poteze je započeo jedan od bivših direktora (Supermarket u južnu ulicu, zatvaranje gradske kafane, radi dolaska brendiranog zakupca, socijalni program ...), samo što nije potrajao da bi to i sproveo u delo. Evo sad čitam Vašu izjavu i kao da sam se vratio koju godinu unazad, samo što umesto njegove izjave stoji Vaša. Da li vi imate neku ideju i viziju ili ste rešili samo da prepisujete. Direktore, direktore.
  • sdragan

    17.10.2012 06:22
    Da bi smo imali "Sportsko-poslovni centar"...Prvo moramo SVI imati posao i kvalitetan i atraktivan sport i sportske dogadjaje.
    Na zalost...nemamo nista od toga. Ne samo u gradu, vec u celoj drzavi smo dotakli dno.
  • semtex

    17.10.2012 05:59
    spens
    Nakon dolaska na snagu "zakona o duvanu" ugostitelji nemaju sta da traze unutar SPENS-a...dokaz je nekadasnja pizzeria Prima koja je uvek bila puna uglavnom zaposlenih u obliznjem sudu koji su dolazili na dorucak/rucak.Kirije i hronicna nesposobnosnt uprave i marketinga je samo ubrzala nemogucnost poslovanja zakupaca.Cena kvadrata "JP Poslovnog prostora" je takva da se lokali tretiraju kao da su u Zmaj Jovinoj ili Dunavskoj,zakupci u lokalima bez radijatora placaju grejanje,struja se placa po cuvenoj "angazovanoj" snazi i zakupci nemaju satove vec im naplacuju rashode koje ostvare sportske hale itd,itd...o prezaposljavanju da nepricamo,otkada postoji SPENS je stranacka sisa i to je cinjenica i dokaz da je javno nicije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti