U Radosnom detinjstvu višak 250 zaposlenih

Revizija poslovanja predškolske ustanove Radosno detinjstvo pokazala je da je oko 250 zaposlenih višak.

Revizija poslovanja predškolske ustanove Radosno detinjstvo pokazala je da je oko 250 zaposlenih višak, ustanova za neplaćene poreze i doprinose 2.200 zaposlenih duguje oko 250 miliona dinara, dok ukupna dugovanja premašuju šest miliona evra.

Zbog toga će prva mera za konsolidaciju poslovanja biti povećanje cena, izjavio je zamenik gradonačelnika Borko Ilić. On kaže da je cena od 2.500 dinara ispod svakog nivoa i da mora biti korigovana. - Ta korekcija neće ići linearno za sve, već ćemo uvesti ekonomske razrede, tako da roditelji koji imaju niska primanja manje plaćaju u odnosu na one koji imaju veća primanja - rekao je Ilić.

Ovaj metod plaćanja bio je i ranije, pa je ukinut jer su zaposleni u privatnim firmama prikazivali mahom minimalnu platu. Inače, prethodni direktor Dragan Milošević tražio je povećanje cena boravka u vrtićima za čak 40%.

Ilić je još dodao i da vrtić u Radničkoj, gde gradnja trenutno stoji, neće rešiti problem neupisane dece.

- Predhodna vlast se veoma neodgovorno ophodila prema ustanovi. Pre svega zamajavali su ljude da će novi vrtić u Radničkoj rešiti sve probleme, a jasno je da u ovom delu grada nema toliko dece kao što ih je u prigradskim naseljima i drugim delovima grada. Umesto da se vrtići grade na Klisi, u Veterniku ili Petrovaradinu, gde je gradsko građevinsko zemljište jeftinije, oni su ga gradili u najatraktivnojem delu gradu, gde je zemljište moglo da se proda nekom privatniku - rekao je Ilić i dodao da isto važi i za centralnu kuhinju koja se gradu u Industrijskoj zoni. - Lokacija je potpuno promašena jer je previše udaljena pošto do centra ima dva kilometra. U blizini nema autobuske stanice, pa bi zaposlenima, koji će raditi u tri smene, trebalo izdvajati veliki novac za putne troškove, a ima i drugih nedostataka koje treba ukloniti - kaže Ilić čiji će stranački kolega iz DSS Marko Grgurević uskoro sesti u direktorsku fotelju Radosnog detinjstva.

Inače, ovu novosadsku predškolsku ustanovu pohađa oko 15.000 mališana.

  • anastasija

    02.12.2012 16:47
    bez naslova
    molim adresu pomenutog hotela bivseg direktora
  • 07.11.2012 03:27
    osiguranje
    a znate li da osiguranje koje se placalo na pocetku svake godine nije uplacivano, vec se uplacivalo individualno ako se dete povredi? Di su nasi novci?
  • maman

    18.10.2012 10:24
    @ccc - @prema primanjima
    Gospođo Ccc, šta ste se ovoliko ustremili na čoveka?! Pa ne šalje on svoje dete u vučiju jazbinu! To je kolektiv sa lošim rukovodstvom, ali u većini slučajeva NORMALNIM vaspitačicama i negovateljicama. Pa generacije nas i naše dece je zdravo i veselo prošla kroz njihove ruke.
    I izvrćete njegove reči prozivajući ga "škrticom na račun rođenog deteta", što je veliki bezobrazluk sa Vaše strane.
    P.S. tatu koga branim - ne poznajem, ne radim u PU, uskoro će i treća generacija moje porodice proći kroz tu PU ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti