Jerkov: Čanak napravio ličnu grešku

Učešćem u kafanskoj tuči lider Nenad Čanak je načinio "ličnu grešku", za šta će odgovarati na sudu, ali to ne umanjuje njegov legitimitet da i dalje bude na čelu stranke, izjavila je Aleksandra Jerkov.

Učešćem u kafanskoj tuči lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak načinio je "ličnu grešku", za šta će odgovarati na sudu, ali to ne umanjuje njegov legitimitet da i dalje bude na čelu stranke, izjavila je predsednica poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije, Aleksandra Jerkov.

Na pitanje koliko je Čanak, nakon incidenta ispred kafane "Tako je suđeno" u Novom Sadu, u kome je pretučen Beograđanin Pavle Lešanović, kompromitovao ideju za koju se Liga zalagala u prethodne dve decenije, Jerkov je odgovorila da je to lični, nepromišljeni čin Čanka, koji ona ne odobrava.

"Ali jedna kafanska tuča ne može kompromitovati ideje mira i tolerancije za koje se LSV zalagala", kazala je Jerkov za RTV.

Lideru LSV Nenadu Čanku (53) upućen je sudski poziv za 19. oktobar zbog batinanja Beograđanina Pavla Lešanovića 23. septembra ispred kafane na Ribnjaku.

Poziv za saslušanje upućen je i svedocima - vlasniku kafane Danilu Ikodinoviću, konobarima, muzičarima, pojedinim gostima, dvojici članova Čankovog obezbeđenja i Sari Čanak (21), koju je, kako tvrdi njen stric, Lešanović te večeri za kafanskim stolom zlostavljao.

Lešanović (47), njegov vozač i svedoci koje je on predložio, svoje iskaze pred novosadskim sudom daće 25. oktobra.

  • 18.10.2012 21:40
    Kako se javljaju dušebrižnici. Očigledno se ovde radi o nameštenoj igri da se kompromituje vodja jedine partije koja ne pristaje da se proda i pokrade sve što je vojvodjansko. A klevete samo sevaju, sa kontratezama.
    Pa nemamo svi mi amneziju da smo zaboravili ko jedini brani da se sve potpuno ne razgrabi, zato su mu i namestili ovu farsu, i već sledećeg dana organizovana hajka i linč. Naravno da svi sve znaju kad je sve očigledno i planirano.
    A šovinistički komentari upućeni Jerkov samo zato što je žena, pripadaju srednjem veku.
  • anonimusw

    18.10.2012 20:55
    neko će shvatiti
    Ovako školovanog političkog analfabetu kao što je ova gospođica svet nije davno video.Udarila je glogov kolac i sebi i stranci.Pa i velike stvari su se same od sebe raspadale a kamoli ovi iz Lige.
    Šta više reći.I ovo je mnogo što sam napisao ali će nekom koristiti da shvati.
  • P021

    18.10.2012 20:45
    Dosta
    Svi oni ostaju na celu svojih stranaka dozivotno. razlog je jednostavan. To su njihove privatne firme i njihovo vlasnistvo. Jerkovicka moze da iznosi u javnost samo ono sto joj Canak dozvoli inace leti iz LSV.
    Inace svidjalo bi mi se ono "Druzina za uveseljavanje " ali posto su poceli da budu druzina za tabanje nisu mi vise tako simpaticni.
    Nije da se bojim nego nebi prljao noge takvim likovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti