Prvacima kopiraju knjige jer nisu dobili besplatne udžbenike

Učenici dva odeljenja prvog razreda Osnovne škole "Sonja Marinković" još uvek nisu dobili besplatne udžbenike za srpski jezik i matematiku, iako je od početka školske godine prošlo mesec i po dana.
Učenici dva odeljenja prvog razreda Osnovne škole "Sonja Marinković" još uvek nisu dobili besplatne udžbenike za srpski jezik i matematiku, iako je od početka školske godine prošlo mesec i po dana.

Kako za Radio 021 kaže direktor ove škole Borislav Jerinić, udžbenici su naručeni na vreme, ali iz Ministarstva prosvete nije stiglo obrazloženje zašto njihova isporuka ovoliko kasni.

"Dva odeljenja nisu dobila udžbenike za srpski i matematiku, dok su sve ostale knjige stigle. Koliko ja znam to bi trebalo da se reši do kraja nedelje, a ukoliko se ne završi do tada, onda će škola morati to da reši na neki način i da nadomesti udžbenike", objašnjava Jerinić.

Na pitanje kako su prvaci do sada pratili nastavu, Jerinić je rekao da su učitelji đacima kopirali udžbenike o trošku škole i da će nastaviti to da čine dok ne stignu originalne knjige.

Učiteljica jednog od ovih odeljenja, Sonja Paripović, kaže da ovaj nedostatak udžbenika loše utiče na obrazovanje prvaka, ali da očekuje da će uspeti da nadoknade propušteno.

"Nadam se da će do kraja godine sve biti u redu, ali moram priznati da je opismenjavanje đaka usporeno i u blagom smo zaostatku u odnosu na prethodne generacije", rekla je Paripović za Novosadsku televiziju.

Podsećamo da je ministar prosvete Žarko Obradović pred početak školske godine obećao da će svi đaci od prvog do četvrtog razreda dobiti besplatne udžbenike. (Vuk Kešelj)

  • novosadjan

    19.10.2012 07:33
    upravo to i govorim uciteljice svesno krse zakon neko od gore je napravio "mali propust" pa nece valda deca ispastati sad cemo mi to da sredimo
  • roditelj

    19.10.2012 05:07
    profesionalizam
    Kakav direktor, takva skola.Moram da kazem da sam imala iskustvo sa gospodinom koji mi se kao roditelju obratio recima da budem srecna sto je izdvojio vreme da prica sa mnom. Verovatno nije imao vremena da izdvoji i za nabavku knjiga.
  • 19.10.2012 00:39
    Nije nelegalno ako je dobijena pismena saglasnost autora i izdavača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti