Najgore staze za bicikliste na Futoškom putu i u Fruškogorskoj

Volonteri Novosadske biciklističke inicijative koji su nedavno utvrdili da u Novom Sadu ima 180 opasnih mesta za bicikliste, kao najkritičnije ulice izdvojili su Fruškogorsku, Futošku sa Futoškim putem, kao i Bulevar oslobođenja.

Volonteri Novosadske biciklističke inicijative koji su nedavno utvrdili da u Novom Sadu ima 180 opasnih mesta za bicikliste, kao najkritičnije ulice izdvojili su Fruškogorsku, Futošku sa Futoškim putem, kao i Bulevar oslobođenja.

Ove ulice se izdvajaju zbog toga što njih koristi veliki broj biciklista, ali situacija nije mnogo bolja i na drugim loakcijama.

- Već su nas kontaktirali predstavnici Gradske uprave koji su pokazali interesovanje da se sastanemo i predstavimo im podatke koje smo uradili. Načelno su nam rekli da su spremi da ulože u popravku najkritičnijih mesta jer nema sredstava za radove u celom gradu i da žele od nas da čuju gde bi bilo najbolje obaviti popravke staza - kaže za 24 sata Marko Trifković iz NBI.

U ovom udruženju se nadaju da će uspostaviti dobru saradnju sa gradskim vlastima jer planiraju i da u budućnosti organizuju slične akcije kako bi se poboljšala bezbednost na biciklističkim stazama u Novom Sadu.

  • Veljko

    21.10.2012 20:08
    a pesaci?
    A ko ce da zastiti nas pesake od biciklista? Vise puta u zivotu sam mogao poginuti od bicikla u Novom Sadu nego od automobila. Samo jure kao nenormalni po tim stazama i ne haju za pesake koji na nekim delovima moraju da predju te staze. Iskreno, mislim da su biciklisti najopasniji ucesnici u saobracaju. Nit su pesaci niti automobili i prave se ludi kada krse saobracajne propise tj. nekada im odgovara da ih tretiraju kao automobile a nekada kao pesake.
  • novosadjan

    20.10.2012 16:23
    a sta bi sa rumenackom 159 sluzbena vozila parkirana delom na trotoaru a delom na b stazi ko ce to da kaznjava
  • Galawix

    19.10.2012 17:01
    Hmmm...
    Najbolji su mi ivičnjaci po Bulevaru, koji se pružaju i popreko preko biciklističkih staza, valjda majstore mrzelo da prekidaju slaganje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti