ZIG: Novosađani će dobiti parcele koje su platili

Zavod za izgradnju grada pripremio je nova rešenja koja će omogućiti trojici Novosađana koji su nedavno kupili gradsko zemljište da uđu na svoje parcele, saznaje Radio 021.
Zavod za izgradnju grada pripremio je nova rešenja koja će omogućiti trojici Novosađana koji su nedavno kupili gradsko zemljište da uđu na svoje parcele, saznaje Radio 021.

Prema rečima portparolke ZIG-a, Vesne Katić, Skupština grada će na narednoj sednici potvrditi odluku ovog preduzeća, čime će problem biti rešen.

"Čim gradska skupština prihvati odluku, vlasnici će moći da ostvare prava i stupe na svoj posed, dok će oni koji su u međuvremenu podneli zahteve za poništenje kupoprodajnog ugovora dobiti svoj novac nazad, takođe nakon što Skupština na istoj sednici donese odluku o poništenju", poručuje Katić.

Podsetimo, sporna aukcija je obavljena u junu, dan pre nego što je na snagu stupila odluka Ustavnog suda Srbije o zabrani prodavanja državnog zemljišta.

Jedan od trojice oštećenih, Branislav Jocić, potpisao je ugovor o kupovini placa na Salajci i platio depozit 430.000 dinara. "Dve nedelje nakon toga su me zvali da isplatim celokupnu sumu, umesto da mi vrate depozit", rekao je Jocić dodavši da je ista situacija bila i sa trgovinskim lancem "Lidl", a da su oni nesmetano odlukom Skupštine grada dobili zemljište koje su platili. (V.K.)

  • Deda Živan

    22.10.2012 06:23
    Oni će dobiti...
    A mi futožani...??? Kad ćemo mi dobiti ambulantu... koju smo daaaaaaaaaavnooooooooooo platili i još uvek plaćamo,a plaćamo i put do nekog lekara u Begeču, Veterniku... ???????????????????????????????Kada??????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti