FOTO: Crv u keksu kupljenom u novonaseljskom Tempu

Novosađanka Vesna Barišić pronašla je prošle nedelje crva u pakovanju mlevene "Plazme" od 300 grama u supermarketu Tempo na Novom naselju.
Novosađanka Vesna Barišić pronašla je prošle nedelje crva u pakovanju mlevene "Plazme" od 300 grama u supermarketu Tempo na Novom naselju.

Ona za Radio 021 kaže da je, kada je otvorila kutiju, keks bio užegao i da je iz njega izmilio crvić.

"Kada sam sipala keks u šolju, primetila sam da se on froncla, da su zrnca među sobom spojena. Prosejala sam nekako taj keks i primetila živog crva", kaže ona i dodaje da je primetila i sadržaj koji je među sobom slepljen, tako da pretpostavlja da postoje i larvice na koje se keks nalepio.

Ne znajući šta da radi sa pakovanjem, čiji je rok trajanja do januara 2014. godine, ova Novosađanka je prvo kontaktirala Udruženje potrošača u kojem nije dobila odgovor, a zatim je pozvala požarevački "Bambi". Rekli su joj da  im pošalje sadržaj, da je kutija najverovatnije neadekvatno čuvana, pa je došlo do kontaminacije proizvoda, odnosno propusta u kontroli skladištenja, te da će joj u najkraćem roku poslati objašnjenje.

U marketu "Tempo" na Bulevaru Jovana Dučića nismo uspeli da dobijemo komentar pošto direktor objekta "nema nadležnost da daje izjave"!

Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Goran Papović objašnjava za Radio 021 da oni nemaju nijednu informaciju da je neki inspekcijski organ kontrolisao skladištenje nekonzerviranih proizvoda, ali i navodi da veliku odgovornost treba da snose i distributeri.

"Odavno smo upozoravali da ne postoji  monitoring na tržištu Srbije, kada je u pitanju prehrana. Osim odgovornosti proizvođača, najveća odgovornost je i na distributerima. Ko kontroliše distributere, način dopreme, način skladištenja i, naravno, način izlaganja tog istog proizvoda. To niko nije uradio i niko ne radi", završava on i dodaje da je tako nešto poražavajuće za naše tržište. (Suzana Stojićević)
  • alex

    24.10.2012 10:51
    crvić
    Živeo crvić, znači da nije prskana!

    P.S. Evo ja nađoh dva!
  • d

    24.10.2012 08:56
    užas
    Juuuuu šta sam sve pročitala u komentarima, prosto ne mogu da verujem. Evo i ja da kažem nešto-ja sam pre par meseci našla kamen odprilike 2*2cm sive boje u parčetu pice iz picerije Ćao! Od tada više nikad tamo nisam kupila picu niti bilo šta drugo! A u Mars čokoladici sam našla parče plastike, u mek donaldsu u prelivu za sladoled od jagode najlonsku kesu!!!! I to metar dugačku!! Ali imam jedno pitanje, ako je u Tempu sve pokvareno i crvljivo, u Ideji, Rodiću i Merkatoru trče pacovi itd.. Gde kupovati??!! Koja smo mi jadna država!
  • beogradski sup.k

    24.10.2012 08:29
    Znaci brateee, znaci hamburgeer

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti