I dalje nema leka za Parkinsonovu bolest

Lek madopar kojeg je "Galenika" prestala da ga proizvodi, ponovo je deficitaran u apotekama, jer su potrošene količine pristigle iz interventnog uvoza krajem prošlog meseca.
Lek madopar kojeg je "Galenika" prestala da proizvodi, ponovo je deficitaran u apotekama, jer su potrošene količine pristigle iz interventnog uvoza krajem prošlog meseca.

Šefica Odseka za kvalitet i razvoj Apotekarske ustanove "Novi Sad" Zlata Nađ kaže za Dnevnik da za ovaj lek za obolele od Parkinsonove bolesti nema zamene, čak i kada stignu male količine, one brzo nestanu.

Trenutno ima brufen sirupa za snižavanje temperature kod dece, kao i rivotrila od dva miligrama, koji služi za ublažavanje napetosti, nervoze i anksioznosti, koji se dugo nisu mogli naći na apotekarskjim rafovima. Nema više nesašice ni lopiona od dva miligrama za kardiovaskularne bolesti.

Broj telefona Apotekarske ustanove "Novi Sad" na koji se mogu dobiti informacije o lekovima je 402-820.

  • zabrinut

    23.10.2012 10:56
    kakva je ovo
    sramota za drzavu! Nadlezni nisu u stanju lek da obezbede MESECIMA - SRAMOTAAAAAA!
  • Vojkan

    23.10.2012 10:13
    Naravno da ga nema, kad prodajete na crno!

    Svaki mesec dajem 2000-2500 za madopar.
    Nema sta nema od lekova kod negovateljice u domu za stare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti