Od danas Sajam investicija i Dani energetike

Na Novosadskom sajmu od danas do 25. oktobra biće održani 7. sajam investicija "Investekspo" i Dani energetike, na kojima će investicione potencijale predstaviti 44 lokalne samouprave iz Srbije i regiona.

Na Novosadskom sajmu od danas do 25. oktobra biće održani 7. sajam investicija "Investekspo" i Dani energetike, na kojima će investicione potencijale predstaviti 44 lokalne samouprave iz Srbije i regiona.

U okviru Investekspa prvi put će biti organizovan Dunavski biznis forum, koji ima za cilj da investiciono poveže privrednike i institucije iz 18 zemalja podunavskog regiona.

Vojvođanska sekretarka za energetiku i mineralne sirovine Nataša Pavićević-Bajić kazala je ranije da je osnovni cilj ovogodišnjih Dana energetike motivacija investitora da raspoloživim kapacitetima "zajednički idemo ka smanjenju energetske zavisnosti". "Poboljšanje energetske efikasnosti jedini je način da se energetski sektor Srbije i Vojvodine učini održivim", rekla je Pavićević-Bajić.

Najavila je da će na Danima energetike učestvovati i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će predstaviti posebne linije finansiranja ovakvih projekata. "Najvažniji obnovljivi izvor eneregije u Vojvodini i naš najveći potencijal za razvoj energetike i poljoprivrede je biomasa, jer njeno iskorištenje može imati višestruku korist", rekla je Pavićević-Bajić i dodala da su važni i potencijali vetra, vode i solarni resursi.

Sajam Investicija i Dani energetike održavaju se svakog dana od 10 do 17 sati, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti