Na snimanje srca čeka se do 2014. godine

Novosađanki Idi Solić (73), kojoj je potrebno snimanje srca metodom spekt miokarda, na Institutu za onkologiju su rekli da najranije može da dođe na red tek u aprilu 2014. godine.
Novosađanki Idi Solić (73), kojoj je potrebno snimanje srca metodom spekt miokarda, na Institutu za onkologiju su rekli da najranije može da dođe na red tek u aprilu 2014. godine.

U Institutu navode da im dolaze pacijenti iz cele Vojvodine, a da za taj problem znaju i u Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje.

Direktor Instituta za onkologiju Dušan Jovanović kaže da je čekanje na ovaj pregled veliki problem za pacijente i lekare. - Imamo dve gama kamere i jedini u Vojvodini radimo spekt miokarda. Nedavno je formirana komisija kako bi se napravila lista pacijenata za ovaj pregled - navodi Jovanović.

Solićevu je na snimanje uputio kardiolog jer smatra da su joj možda potrebni stentovi.

Spekt miokarda je snimanje koje se radi dva dana, a koriste se izotopi iz uvoza. Institut ih nabavlja jednom nedeljno, a problem je što imaju samo dve gama kamere.

  • Ami

    24.10.2012 08:56
    Cekaju...
    i mnogo mladji Novosadjani od gore spomenute gospodje. Moja majka od 55 godina je zakazala prosle godine za avgust 2013. god. I kardiolozi su joj preporucili da ako ne moze da ceka red u Institutu, ode privatno u BG!
  • Brankica

    24.10.2012 08:32
    sve zna
    @NS -??

    I na KVB-u su otvoreni za svaku vrstu dilova ! Nikakav problem nije i tamo da nekom gurne malo šuške i hop gle čuda već sutra imaš zakazano !

    P.S.
    Svi doktori rade i u privatnim klinikama tako da ... možeš kako hoćeš ... platiš pa se ... zakažeš :)
  • Vuki

    24.10.2012 08:28
    Sramota!
    I mene je kardiolog uputio da uradim SPECT miokarda. Tačno, ne zakazuju do aprila 2014. godine. Klasičan test opterećenja radjen na Institutu, kojim kardiolog (takodje sa Instituta) nije zadovoljan. Jako sam se umarala prilikom testa. Koliko sam shvatila SPECT je neka vrsta testa opterećenja, ali bez pacijentovog zamaranja.
    Takodje sam shvatila da se tim pregledom ustanovljava koji krvni sud je uopšte sposoban za ugradnju stenta. Prethodni komentar je verovatno napisao zdravstveni radnik čiji pacijent ne bih htela biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti