Svečano uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja

Oktobarska nagrada i Novembarska povelja Grada Novog Sada dodeljene su danas na svečanosti u Gradskoj kući.
Oktobarska nagrada i Novembarska povelja Grada Novog Sada dodeljene su danas na svečanosti u Gradskoj kući.

Za dugogodišnje zalaganje i rezultate postignute na unapređenju vaspitno – obrazovnog rada, Oktobarska nagrada Novog Sada za 2012. godinu, dodeljena je Milanu Spasojeviću, direktoru Osnovne škole "Kosta Trifković" u Novom Sadu.

Za celokupni naučno-istraživački, muzeološki, publicistički i javni rad i poseban doprinos nauci i kulturi Novog Sada, Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljena je doktoru Dragu Njegovanu, višem naučnom saradniku i muzejskom savetniku u Muzeju Vojvodine.

Za izuzetno zajedničko ostvarenje na uređenju Keja u Novom Sadu Oktobarska nagrada Novog Sada uručena je grupi odgovornih projektanata uređenja Keja u Novom Sadu, koju čine: Vesna Pavićević, dipl. inž. građevine, Marina Sekulić, dipl. inž. građevine, Jan Pažitnaji, dipl. inž. arhitekture, Dragana Miljković, dipl. inž. građevine i Duško Pilipović, dipl. inž. građevine.

Novembarska povelja Novog Sada za 2012. godinu, dodeljena je Dejanu Obrenoviću, policijskom službeniku Odreda žandarmerije u Novom Sadu, za ispoljenu hrabrost i plemenitost u spasavanju ljudskog života, 13. aprila 2012. godine, na Varadinskom mostu u Novom Sadu, kada je iskazao vrhunsku profesionalnost i obučenost.

Za izuzetne zasluge u oblasti zdravstvene zaštite i humanitarnih aktivnosti na edukaciji i prevenciji u cilju ranog otkrivanja i sprečavanja dijabetesa, a povodom jubilarne 50-godišnjice osnivanja Društva za borbu protiv šećerne bolesti Grada Novog Sada, Novembarsku povelju dobio je  magistar Radivoj Mračević, predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti Grada Novog Sada.

  • Lusi NS

    24.10.2012 08:57
    Ako je širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti
    "poseban doprinos" nauci i kulturi i nestanak četiri vredne slike iz muzeja, onda je Njegovan
    zaslužio Oktobarsku nagradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti