Naoružani temerinski fašisti pravili incidente i ranije

Pojedini članovi Omladinskog pokreta "64 županije", koji su juče uhapšeni zbog sumnji da su izazivali nacionalnu mržnju, učestvovali su i u nedavnom divljanju neonacista u Bečeju.
Pojedini članovi Omladinskog pokreta "64 županije", koji su juče uhapšeni zbog sumnji da su izazivali nacionalnu mržnju, učestvovali su i u nedavnom divljanju neonacista u Bečeju.

Tada je desetočlana grupa, koja je nosila mađarska nacionalistička obeležja, vređala prisutne u jednom kafiću, a zatim izazvala i nekoliko tuča. Policija u tom gradu je zbog tuče podnela krivične prijave protiv meštana Kornela K. i Norberta K. koje je novosadska policija uhapsila u ponedeljak uveče zbog sumnje da su izazivali nacionalnu, versku i rasnu mržnju i netrpeljivost u Temerinu.

Kod jednog od uhapšenih, Roberta O. iz Temerina, pronašla je jednu automatsku pušku i različite delove za ovu vrstu oružja, vazdušnu pušku u delovima, startni pištolj, deset komada municije, mačetu, kao i propagandni materijal Pokreta 64 županije. Protiv njega će, kako se precizira u policijskom saopštenju, biti podneta krivična prijava i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Podsetimo, policijsko zadržavanje do 48 sati određeno je Atili O. (23), Robertu O. (20) i Čongoru K. (20) iz Temerina, Norbertu K. (33) i Kornelu K. (21) iz Bečeja i Tomasu Š. (18) i Florianu A. (18) iz Ade. Oni će u sredu biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

  • 25.10.2012 07:56
    ISTINA JE JEDNA I ZAPISANA
    Organizujte u Temerinu ,,Antifaštičku " borbu i protest . I ne zamenjujte teze. Ovi Madžarski fašisti,,64 županije" ,pokušavaju da izjednače Srbski pokret Dveri(nismo primetili da ikog maltretiraju) ,koji se zalaže (barem se tako predstavljaju)za ravnopravnost ,čirilicu,patrijahalno vaspitanje i td. Ovo što permanentno postoji kod Madžara je mržnja, još pamtimo prebijanje i bezbol palice(momak je jedva preživeo) od pre 4-5 godina u istom tom Temerinu.Duče ,,čovek" Čanak i njegova bratija , uporno ćute .Sramota ,beda ljudska.
  • DekiNS

    25.10.2012 07:26
    Vojvođanski Antifašista
    Ућуткуј ти тако родитеље своје што те направише тако безобразног и надменог, а немаш зашта бити курчевит! Наведи разлоге зашто треба забранити све те политичке опције са конкретним образложењем, као што сам ја на пример навео у вестима "Фејзулахи се кандидује за председника ЛСВ-а" конкретне разлоге за забрану те странке, а не да мантришеш са речју "фашиста" без основа и конкретних објашњења-није ти овај портал индијска серија...
  • vojvođanski antifašista

    24.10.2012 20:05
    Srbende, počistite prvo Srbiju od vaših srBskih fašističkih pokreta, fašističkih stranka, pa onda morališite drugima. Kada zabranite i pohapsite fašiste iz SPS, SPC, SANU, Dveri, Naši, SNP 1389, SNS, SRS, SPO, DSS, NS, JS, onda ćete imati pravo da nekog prozivate. Do tada tišina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti