Ponovo napadnuti komunalni policajci

Sinoć oko ponoći dvojica komulnih policajaca lakše su povređena kada su došli po prijavi građana u Miletićevu 43.

Sinoć oko ponoći dvojica komulnih policajaca lakše su povređena kada su došli po prijavi građana u Miletićevu 43.

Jedan je dobio udarac pesnicom u glavu i rasečena mu je usna, dok je drugi dobio udarac u nogu nakon što su pokušali da vežu čoveka kojeg su građani iz ove ulice prijavili da glasno pušta muzika u vreme spavanja.

Kako je Radiju 021 rekao načelnik Komunalne policije Miroslav Laketić, komunalni policajci su izašli po prijavi na teren, ali je ovaj Novosađanin i po njihovom dolasku nastavio sa glasnim puštanjem muzike i  vređanjem uniformisanih lica.

Kada su mu zatražili ličnu kartu radi identifikacije, on ih je odgurnuo i počeo da beži. Komunalni policajci su ga ipak stigli, nakon čega je on počeo da ih udara. Prema rečima Laketića, nasilnik je ipak savladan i vezan posle čega je odveden u stanicu policije Stari grad.

Kako kaže načelnik komunalne policije, napadač je bio u vidno alkoholisanom stanju, a protiv njega je podneta krivična prijava za napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Gradonačelnik Miloš Vučević najoštrije je osudio napad. - Niko nema prava da vrši nasilje, a posebno ne nad službenim licima koji rade u inetersu svih građana Novog Sada. Očekujem da se napadači što hitnije sankcionišu u skladu sa zakonom za ovako sramotan čin koji ruži ugled Novosađana - naglasio je Vučević.

Ovo je treći napad na komunalne policajce u poslednja tri meseca. Na Štrandu su ih letos napali kada su od vlasnika jednog kafića tražili da utiša muziku, a nedavno su pretučeni i u Velikom ritu.

  • Principijelan

    23.02.2013 23:59
    treba ih sve...
    Cisto se cudim da ih ne napadaju cesce, jer su sa retkim izuzecima nepodnosljivi.
    Efikasni su sa babama koje kaznjavaju sto prodaju jaja ispred pijaca,sa babama i decom koji setaju pse bez povoca ili korpi...sto bi reklo nad slabijima. Onima sa Pitbulovima, Stafordima, ludim Akitama...i ne prilaze,mada ne nose korpe,a retki koji ih imaju, nose je zakacenu oko vrata???
    Mene su dok sam vozio biciklo bulevarom, posle ponoci, po kisi, kad nije bilo zive duse na ulici, zaustavili upalivsi zirofar,a da bi mi naplatili kaznu od 5.000 zbog nenosenja korpe!!!Kao ugrozavam? Koga, nisu mi rekli.
    To sto je na 50 metara dalje bio copor lutalica njih nije interesovalo, jer kako su mi rekli, oni nisu u njihovoj nadleznosti? Da stavim korpu psu? Pa nek prvo uklone hiljade pasa lutalica koji, kako se cini nisu u nicijoj nadleznosti, nek nam onda sole pamet.
  • Veronika

    21.02.2013 19:15
    Bibi
    Zalosno je konstatovati da u Novom Sadu postoji 1 jedini javni WC!!(sto je verujem, za Ginisovu knjigu rekorda). Ma koliko da mi smeta sto se momci "olaksavaju" gde stignu, lakse to prhvatam , no cinjenicu da Cistoca nista ne cini da se grad ocisti. Radna mesta su popunjena, ali grad nema ko da cisti. Osim toga, da su po gradu postavljene kante za smece grad bi sigurno bio cistiji. U Futoskoj nema kanti, na bulevaru Evrope, Cara Dusana, ...i sta da nabrajam, kad ima par maleckih kanti na keju i nekoliko u centru(ubacis u njih flasu i one su pune). Istina je da vecina vlasnika pasa ne kupi fekalije za svojim psima, ali kad vidim staklenu i plasticnu ambalazu, papir kao i kese sa smecem koji su baceni iz stanova ili u prolazu, a koje niko cele godine ne kupi, kazem sebi da ce pseci izmet bar nadubriti zemlju i raspasti se na suncu i kisi. Grad ima novca za kupovinu vise desetina inspekcijskih vozila (bilo bi interesantno naci podatak koliko se mesecno goriva potrosi na njihovo vozakanje), Parking servis je nakupovao brojne nove paukove..sto bi reklo da su gradske sluzbe zaduzene za kaznjavanje veoma brojne i dobro opremljene i rade 24h dnevno. I sta da zakljucimo o gradskoj politici? Pauci odnose ljudima (18.500din)kola ispred zgrada, kola koja cesto jedva da vrede vise od kazne.Pa se cudi sto se ljudi opijaju i vicu ulicama!!!
  • NikolaNS

    28.10.2012 16:47
    Jaki policajci
    Kada jedna pijana budala može da ih šamara. Njih dvojica, on pijan. Meni ovo liči ili na laž, ili mi ukazuje na podatak da su na državne lajsne dovedeni rođaci, švaleri i kumovi nesposobni za posao koji treba da obavljaju. A sledeći je verovatno zahtev da se Komunalni policajci naoružaju i budu stranačka policija gradskih ili pokrajinskih vlasti ili nekih stranaka kojima bi prijali sukobi u Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti