Zamrznut štrajk u katastru, šalteri normalno rade

Sindikalni predstavnici zaposlenih u katastrima pri Republičkom geodetskom zavodu posle pregovora u Beogradu odlučili su da zamrznu štrajk, pa tako šalteri u Železničkoj ulici od jutros ponovo normalno rade.
Sindikalni predstavnici zaposlenih u katastrima pri Republičkom geodetskom zavodu posle pregovora u Beogradu odlučili su da zamrznu štrajk, pa tako šalteri u Železničkoj ulici od jutros ponovo normalno rade.

Predsednik sindikalne organizacije za Novi Sad Dragan Đerić kaže da su od jutros u sedam sati zaposleni u katastru na svojim radnim mestima, jer imaju obećanje iz Vlade Srbije da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Đerić dodaje da su vladi dali rok od pet dana da vrati zarade na prethodni nivo, kao i da hitno reguliše položaj zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu.

  • 26.10.2012 14:33
    @Novosadjanka katastar
    Vi ste tek na pola puta vremenskog cekanja
    jer
    od momenta podnosenje prijave da bi se nekretnina zavela u katastarske knjige,
    pa do tog svetlog cina da nekretnina bude zavedena u katastarske knjige,
    prodje samo DVE godine, to je standarno cekanje tako kazu u katastru(sopstveno iskustvo)

    ali zato moze i brze, i to svega za 6(sest) MESECI
    s tim sto skraceni period cekanja ima nesto vecu cenu od onog dvogodisnjeg(jos cekam da prodje 2 godine)

  • Galawix

    26.10.2012 09:59
    @ne zelim da vam dam ime Hmmm...
    Nije baš tako. Ako želiš da ubrzaš obradu svog predmeta, od nedavno postoji sasvim legalna mogućnost da uslugu platiš duplo, sve po zvaničnoj tarifi i time dobiješ prioritet, te stvar rešiš brže.

    Ovo je bila mera jedne visprene načelnice, koja je time mito koji se plaćao za ubrzanje predmeta preusmerila iz privatnih džepova nezajažljivih, korumpiranih službenika katastra u državne džepove. Naravno da su je ubrzo skinuli sa mesta načelnice.
  • Galawix

    26.10.2012 09:54
    @S Hmmm...
    Nisi razumeo o čemu se radi. Oni ne traže VEĆU platu, oni traže da im se plata NE SMANJI. Poslednja odluka Vlade o ograničenju plata državnih službenika je imala za efekat, da su im plate smanjene. Službenici sa srednjom stručnom spremom su umesto ca. 40 hiljada, odjednom dobili ca. 28 hiljada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti