Tribina za navijače - bez navijača

Tribina posvećena suzbijanju nasilja na sportskim priredbama koju organizuje novosadska Policijska uprava (PU) održana je danas, ali joj nije prisustvovao nijedan navijač.
Tribina posvećena suzbijanju nasilja na sportskim priredbama koju organizuje novosadska Policijska uprava (PU) održana je danas, ali joj nije prisustvovao nijedan navijač.

Učesnici tribine koja je organizovana pod sloganom "Da stanemo na loptu - okrenimo se sportu", ukazali su na posledice koje huliganizam ostavlja na širu zajednicu i na klubove.

Sociolog Dragan Koković rekao je da problem leži u tome što sportska publika više ne želi da bude 12. nego prvi igrač.

"Huliganizam je za mlade često više od nasilja, jer su u pitanju avantura, uzbuđenje i moć, a pre svega jedan lak izlazak iz anonimnosti, makar to značilo i negativnu identifikaciju. Nasilje je postalo vid komunikacije i u tome je problem", naveo je Koković.

Zamenik gradonačelnika Borko Ilić rekao je da za problem sa huliganima ne treba kriviti policiju koja dobro radi svoj posao, već da su za to u velikoj meri odgovorni sudovi koji izgrednicima propisuju niske kazne, pa se oni nesmetano vraćaju svojim aktivnostima kao da se ništa nije desilo.

Svi učesnici tribine saglasni su da su neredi u nekoliko poslednjih godina pomereni sa stadiona na ulice, pa se divljanje huligana češće dešava pre i posle utakmice, nego tokom samog meča.

Sekretar Fudbalskog kluba "Vojvodina" Aleksandar Vlaškalić rekao je da, uprkos tome što se nijedan navijač nije pojavio, klub neće odustati od ove i sličnih akcija kako bi se nasilje među navijačima svelo na minimum.

  • ns time

    26.10.2012 14:50
    mojne tribina
    Najsmesnije je bilo gledati publiku( a vi znate ko je tamo sedeo) kako ozbiljno slusa profesora Kokovica i klima glavom.Smesno je jer tribina nije bila namenjena njima.
  • Steta para

    26.10.2012 08:06
    Hoce da lece posledicu a ne uzrok. Jos jedna prilika da se preko tzv. projekata lape pare.
  • ALUMNI

    26.10.2012 08:00
    GLUPOST JE NEUNIŠTIVA
    A.C.A.B. pa o čemu je ovde reč, postoje svi pozitivni zakonski propisi da se nasilje odvoji od sporta, a to što se ovde ne primenjuje zakon, i što se mnogi pojedinci koji se pojavljuju na tribini regrutuju za druge tzv više interese, to je problem, i zato A.C.A.B.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti