RBV: Dokapitalizacija u interesu svih građana

Dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine je planirani nastavak programa konsolidacije banke koji je u interesu akcionara, klijenata i građana, saopšteno je iz ove banke.

Dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine je planirani nastavak programa konsolidacije banke koji je u interesu akcionara, klijenata i građana, saopšteno je iz ove banke.

"Većinski akcionar je odlučio da dodatno dokapitalizuje banku i time obezbedi adekvatnost kapitala, ravnopravno učešće na tržištu i podrži novi menadžment pošto je banka pokazala znake oporavka. Za akcionare je ovo značajna investicija koja će se dugoročno isplatiti, dok bi druga predložena rešenja značila višestruki gubitak za sve. U procesu do dokapitalizacije ključna je bila saradnja i podrška većinskog akcionara i Narodne banke Srbije. Novi menadžment banke će uz stručnu podršku i poverenje NBS  raditi na prevazilaženju nasleđenih problema, odnosno na rešavanju problema loše aktive, kontrole kreditnog rizika, monitoringa i izveštavanja. Ova vrsta saradnje i podrške biće ključna i u daljem razvoju i napredovanju Razvojne banke Vojvodine".

"Promena načina rada, unapređene i nove procedure, rigorozna kontrola kreditnog rizika, organizacione i kadrovske promene, aktiviranje svih sredstava obezbeđenja u funkciji naplate potraživanja, optimizacija troškova i druge mere novog menadžmenta, dovešće do toga da banka uskoro posluje pozitivno. U kratkom periodu je vraćeno poverenje klijenata, depoziti fizičkih lica rastu prosečno 100.000 evra dnevno, a projektovana naplata do kraja godine je 3 milijarde dinara. Banka ima ogromnu i vrednu imovinu, a jedina je banka sa sedištem u Novom Sadu i regionalnom orijentacijom.
Nova kapitalna osnova će omogućiti Banci i povećanje prihoda kroz povećanje obima poslovanja i kvaliteta usluga. Banka će moći nesmetano da prikuplja slobodna raspoloživa sredstva, koja će biti usmerena u kvalitetne plasmane. Fokus poslovanja u narednom periodu će biti usmeren regionalno na teritoriji AP Vojvodine, ka malim i srednjim preduzećima, poljoprivrednicima, preduzetnicima kao i stanovništvu", stoji u saopštenju RBV.

Dodaje se da je iskazano poverenje građana, deponenata pravnih lica, akcionara i NBS kao regulatora i supervizora, važno za očuvanje ukupne finansijske stabilnosti jer se na poverenju temelji i sam bankarski sistem. "Poverenje i poslovni rezultat, to su osnova i cilj poslovanja Razvojne banke Vojvodine".

Podsetimo, juče je Skupština Vojvodine odlučila da se Razvojna banka Vojvodine dokapitalizuje sa 15 milijardi dinara iz pokrajinske kase i na taj način omogući nesmetan rad banke.

  • Davila

    30.05.2017 22:49
    Здраво,
    Чак сам СЛОМИЛА, јер тражи кредит за више од 3 месеца,
    био сам много пута преварени на веб-сајтовима, кредит између посебно
    желећи, чини кредит између посебно, неколико људи.
    Али сваки пут када радим, да кроз лажне поверилаца и
    на крају крајева, ја не добијам ништа на мој рачун. Али, срећом, ја сам
    наишао на дама по имену LYSE стварно једноставан и добар, да ми
    да помогне да се пронађу мој кредит 70000€, да сам добио на мој рачун 48
    сати после не превише протокола.
    Дакле, ко треба, како ја могу да пишем на њега и
    да му објасним своју ситуацију, он може да вам помогне да га путем е-маила:
    lysemarie3@gmail.com
  • NikolaNS

    28.10.2012 16:49
    Jeste, jeste
    A najviše onih koji su je oteli od prethodnih vlasnika, pa nastavili u njoj da peru pare. Treba je zatvoriti i ispitati sve poslove koje su preko nje obavljali čelnici pokrajinskih vlasti i lokalnih lidera DS, LSV i sličnih.
  • Nenad

    27.10.2012 11:07
    za zadovoljnog klijenta
    Gospodine "zadovoljni klijentu", strane banke nisu trazile 2 puta po 15 miliona evra iz zajednicke kase u koju svi placamo. To zaboravljate. Zar samo zato sto banka ima u nazivu "Vojvodina" treba da se slozim sa tim da moje pare koje sam u ime poreza dao drzavi, zavrsi preko te banke u dzepovima nekih direktora firmi koji su bliski vladajucoj stranci u Vojvodini umesto da se od tih para izgrade mostovi, putevi, skole i bolnice? E pa ne moze, makar se banka zvala "Banka majke Tereze".
    Strane banke kada nisu likvidne, centale ih gase ili prodaju a domace banke kao sto je RBV, drzava (ili pokrajina) "dokapitalizuje" sto je samo drugi naziv za legalno presipanje nasih para iz budzeta pokrajine u banku ciji ce direktori to sve da preusmere na sumnjive firme i tako omoguce pljacku narodnih para na legalan nacin. Mislite o tome "zadovoljni klijentu".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti