"Problematična" rekonstrukcija stadiona

Rekonstrukcija stadiona "Karađorđe" u ovom trenutku je "problematična", jer nije postojao jasan dogovor između FK "Vojvodina" i prethodnog rukovodstva JP "Poslovni prostor", što je rezultiralo time da se danas ne zna u čijoj je nadležnosti njegovo održavanje, izjavio je za 021 gradonačelnik Miloš Vučević.
Rekonstrukcija stadiona "Karađorđe" u ovom trenutku je "problematična", jer nije postojao jasan dogovor između FK "Vojvodina" i prethodnog rukovodstva JP "Poslovni prostor", što je rezultiralo time da se danas ne zna u čijoj je nadležnosti njegovo održavanje, izjavio je za 021 gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema njegovim rečima nije tačno razjašnjeno ko i u kojoj meri koristi ovaj sportski objekat.

"Stadion je u pravnom smislu poveren na upravljanje Javnom preduzeću "Poslovni prostor", ali vi danas ne možete da saznate na koji način se tačno koristi, ko i kada koristi i ko snosi troškove upotrebe stadiona. Imamo dugove za struju zato što, pored fudbalskog, na "Karađorđu" trenira i atletski klub "Vojvodina", a ne znamo ko je tačno napravio dugove", objašnjava Vučević za 021.

"Nejasni finansijski tokovi"

On dodaje da je nejasno na koji način "Poslovni prostor" želi da obračunava zakup, odnosno korišćenje stadiona fudbalskom klubu.

"Ostaje pitanje i ko pokriva troškove nakon utakmica reprezentacije, jer posle tih mečeva ostane dug za utrošenu električnu energiju. Tu imamo situaciju da klub kaže da nije vlasnik stadiona, a grad da nije organizator utakmice, pa se dugovi samo gomilaju", kaže gradonačelnik.

Kan Kan: "Cilj je lep stadion za međunarodne mečeve"

Predsednik FK "Vojvodina" Ratko Butorović izjavio je za Radio 021 da ne postoji nikakav osnov po kome bi "Vojvodina" plaćala troškove reprezentativnih utakmica.

On kaže da je, kada je u pitanju rekonstrukcija "Karađorđa", ovaj klub sa gradom potpisao donatorski ugovor i da je uvek ispunjavao sve obaveze koje su njime propisane. "Mi smo ispunili sve što je bilo naša obaveza i ne tražimo zauzvrat ništa. Druga bi stvar bila da mi sad nešto zahtevamo od grada, ali ovo je donatorski ugovor po kojem mi ulažemo svoj novac isto kao što ga ulaže i grad, a sve to da bismo dobili mogućnost da igramo međunarodne mečeve u Novom Sadu i da imamo jedan lep stadion, ništa više od toga", objašnjava Butorović.

Prema njegovim rečima, "Vojvodina" je uložila 154.000 evra u izradu projekta za obnovu stadiona, uz obavezu da sama snosi troškove unutrašnjeg uređenja prostorija koje koristi. Kako kaže Butorović, obaveza grada je da obezbedi novac za izvođenje radova, a njemu kao ni ostalima u klubu nije jasno zašto radovi ne počinju, kada je kompletna rekonstrukcija trebalo da bude završena još u maju. (V. K.)

  • Novi Sad

    29.10.2012 22:06
    Muka mi je vise od ovakve price. Jel postoji iko ko je nadlezan za te radove? Pogledajte samo sta su napravili od jugoistocne tribine. Nova tribina a ne lici ni nasta, tribina od 700 mesta a u 10 nivoa razlicitih, nema nikakvu slicnost sa ostatkom stadiona. Karadjordje treba da ima 4 iste tribine i kapacitet nekih 15ak hiljada i dosta. Jos kad nebi bilo atletske staze bilo bi idealno ali sta je tu je.
  • Milivoje

    29.10.2012 21:04
    Prevarant Bata
    S T R A S N O
  • Limanac

    29.10.2012 14:53
    POKAZI RACUNE O ULOGU
    Dobar je Bata Kankan. Prema njegovim recima.:) Jos samo da kaze:"ONOGOSTA MI !" To mu je omiljena uzrecica. Neka pokaze bankovni izvod (racun)da je i 1 evro ulozio u stadion? Spalicu se kod Miletica. Mi mu placamo igracku koja se zove "VOSA". Jadni moj Novi Sade, sta si doziveo?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti