Saradnja fondacije "Menjuhin" i EDUKONS-a

Najavljenom saradnjom međunarodne fondacije "Jehudi Menjuhin" i Univerziteta EDUKONS u okviru projekta "Glasovi budućnosti" i Srbija se pridužuje nizu evropskih zemalja u kojima je razvijena mreža programa čiji je cilj da podseti političke, kulturološke i obrazovne institucije na ulogu koju ima umetnost i kreativnost u procesu ličnog i društvenog razvitka.

Najavljenom saradnjom međunarodne fondacije "Jehudi Menjuhin" i Univerziteta EDUKONS u okviru projekta "Glasovi budućnosti" i Srbija se pridužuje nizu evropskih zemalja u kojima je razvijena mreža programa čiji je cilj da podseti političke, kulturološke  i obrazovne institucije na ulogu koju ima umetnost i kreativnost u procesu ličnog i društvenog razvitka.

Fondaciju je slavni violinista osnovao 1991. godine sa sedištem u Briselu.

Program pod nazivom "Glasovi budućnosti" namenjen je mladima iz manjinskih zajednica, kroz radionice koje podstiču razvoj kreativnosti i integrisanje kroz umetnost.

"Razvili smo metodologiju rada umetnika sa mladima koji nisu bliski, čak ne govore isti jezik, a komuniciraju kroz umetnost, približavajući time kulture iz kojih dolaze. Rezultat takvih radionica je i javni nastup pred predstavnicima institucija, kojim deca pokazuju šta su u stanju da postignu i skreću pažnju na sebe i zajednice iz kojih dolaze", rekao je predstavnik fondacije Teri Van Roj.

  • DekiNS

    28.10.2012 17:17
    Овај и слични факултети као примарну делатност имају продају сујете ("високо образовање")!
  • bravo

    27.10.2012 14:45
    za
    educons.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti