Unapredila spremačicu umesto da zaposli kustoskinju

Umesto da zaposli kustoskinju Tatjanu Vlaović, nova direktorica Muzeja grada Novog Sada, Vesna Jovičić, unapredila je spremačicu na jedino slobodno radno mesto blagajnice.
Umesto da zaposli kustoskinju Tatjanu Vlaović, nova direktorica Muzeja grada Novog Sada, Vesna Jovičić, unapredila je spremačicu na jedino slobodno radno mesto blagajnice, koje podrazumeva i posao vodiča te komunikaciju sa posetiocima i turistima.

Vlaovićeva kaže da je na taj način posle godinu i po dana ostala bez posla, ali i šanse za zaposlenje, uprkos stručnosti i podrške zaposlenih u muzeju. Ona dodaje da je svaki put kad bi se radno mesto pojavilo bio zaposlen neko drugi, a to što ni ovog puta nije dobila posao bilo je najveće razočaranje.

"Prilikom prvog kruga zapošljavanja, pre nekoliko meseci, rečeno mi je da budem još malo strpljiva. Onda me je prethodni direktor ponovo odbio bez određenog profesionalnog razloga, a sada nova direktorka na jedino slobodno mesto, koje se sigurno neće pojaviti u dužem vremenskom periodu, opet zapošljava nekog drugog", kaže Vlaovićeva i dodaje da je posao dobila žena pred penzijom, koja je već zaposlena kao spremačica u Muzeju.

Direktorica Muzeja grada Vesna Jovičić nije bila dostupna za komenar.

Podsetimo, i imenovanje Jovičićeve je izazvalo kontroverze, budući da je pre direktorske pozicije u Muzeju grada u svojoj biografiji navela da je kao diplomirana inženjerka grafičkog dizajna pravila "vizit-karte i logoe firmi".

  • Takva

    09.11.2012 16:05
    Samo da dodam da spremacica ima visu skolu i zna nemacki jezik! A spremacica je samo unazad par godina jer je firma u kojoj je radila propala. Mora zena da radi da bi izdrzavala decu. Tako da ne lupetate kad ne poznajete celu situaciju!
  • mudroser

    04.11.2012 02:03
    ...
    tripko ste se tripujes?
  • Adam

    03.11.2012 18:47
    Neidentifikovani mudroser
    Znaci, samo je trebalo da sednu, popricaju i dogovore se. Boze, sto su glupavi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti