U OŠ "Kosta Trifković" deca pripremala "zdrave" obroke

U okviru zdravstveno - promotivne kampanje "Oktobar, mesec pravilne ishrane" u OŠ "Kosta Trifković" danas su pripremani obroci po principima pravilne ishrane.

U okviru zdravstveno - promotivne kampanje "Oktobar, mesec pravilne ishrane" u OŠ "Kosta Trifković" danas su pripremani obroci po principima pravilne ishrane.

Hranu su pripremali studenti gastronomije departmana za geografiju, turizam i ugostiteljstvo PMF-a zajedno sa učenicima ove škole i po recepturi lekara, specijalista higijene iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Prema rečima profesora Dragana Tešanovića, zdrava ishrana i briga o zdravlju je svetski trend u gastronomiji, a budući da se prehrambene navike kod dece formiraju do šeste godine života, ovakve aktivnosti imaju veliki društveni značaj.

Član gradskog veća za zdravstvo Petar Novaković je dodao da je pravilna ishrana najbolji vid prevencije metaboličkih bolesti, uključujući i gojaznost koja izaziva druge poremećaje. - Osim pripreme zdravih obroka veoma je važno da škole zadovoljavaju i druge, higijenske uslove kako bi deca mogla da se zdravo i bezbedno hrane - rekao je Novaković.

  • volks

    30.10.2012 13:41
    Škola
    Nema bolje škole od Kostine...generacija koja je krenula u prvi razred 1984. :)
  • Mama

    30.10.2012 12:41
    Uzina
    I ja se nadam da će od sada užine u ovoj školi biti zdrave.
    U svakom slučaju za pohvalu.
    I još nešto... Apelujem da se iz automata sa slatkišima iz hodnika škole sklone sokovi i čokoladice i da se ostave samo flašice sa vodom i slatkiši na bazi žitarica, suvog voća, meda... (bonžita i sl.) kao što je i bilo na početku rada ovog automata.
  • G

    30.10.2012 12:39
    I meni nije jasno, zbog čega je "zdrave" pod navodnicima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti