Nedovoljno lekara u hitnoj pomoći

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć nedostaju lekari, medicinski tehničari i vozači, pošto je njihov broj ograničen republičkim normativom, koji nalaže jednog lekara na 6.000 stanovnika.
Zavod za hitnu medicinsku pomoć nema dovoljno lekara, medicinskih tehničara i vozača, budući da je njihov broj ograničen republičkim normativom, koji nalaže jednog lekara na 6.000 stanovnika.

Ipak, treba uzeti u obzir i veliki broj studenata koji žive u Novom Sadu, a nisu obuhvaćeni popisom stanovništva, turiste koji dođu u grad, kao i više od dva miliona automobila koji prođu preko Koridora 10, što je mesto potencijalnih saobraćajnih nesreća.

Iako na teritoriji Novog Sada rade četiri ekipe i isto toliko u okolnim mestima, Hitna pomoć do pacijenata stiže za manje od deset minuta, što je evropski standard, međutim, to vreme se produžava kako se povećava broj stanovnika i teritorija grada, piše Dnevnik.

U gradu se dve urgentne ekipe nalaze na Limanu, jedna u Vršačkoj ulici, a jedna u ulici Save Đisalova. Van grada, jedna ekipa se nalazi u Petrovaradinu, druga u Futogu i još po jedna u Kaću i Kisaču.

Kada je u pitanju prostorni kapacitet Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, planira se obnova ambulante u Njegoševoj ulici, kao i preseljenje punkta u Futogu, koji je trenutno na neadekvatnom mestu. Postoji i namera da se, po otvaranju doma zdravlja u ovom mestu, i tamo pronađe prostor za Hitnu službu.

  • Insajder

    02.11.2012 19:36
    "Nedostaju lekari"- reče direktor i po hitnom postupku zaposli ekonomistu!!!
  • komsa

    02.11.2012 13:20
    e moja mamika...zeka nije sa njima..on je ostao veran svojima..ni ovi prethodni,a ni ovi novi nisu koristili mozak i napravili novu ambulantu gde je bilaplanirana..ali pravo ambulantu..ono tamo sto je niklo je i dalje katastrofa...pitanje koliko vece od one stare..a futog ima stanovnika skoro 30 iljada...
  • Gledalac

    02.11.2012 12:48
    Moraju biti mnogo brzi...
    Hitna pomoc postoji u Kisacu, a prosle nedelje na utakmici veterana covek se samo srusio i umro, hitnoj je trebalo skoro 20 minuta da dodje, i to koliko znam dosla je iz Novog Sada. Nazalost prekasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti