Premijera u SNP: "Saloma_Reloaded"

U Srpskom narodnom pozorištu u subotu, 3. novembra, je druga premijera ove sezone.

U Srpskom narodnom pozorištu u subotu, 3. novembra, biće izvedena druga premijera ove sezone – predstava "Saloma_Reloaded".

Dramu Oskara Vajlda adaptirao je i režirao Predrag Štrbac. Predstava je rađena u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sombor.

Priča o Salomi poznata je iz Biblije. Reditelj je rekao da je priča o velikim ljubavnim, političkim strastima koje znaju da deluju razarajuće i po društvo i po pojedinca aktuelna i danas, a da je za mesto radnje izabrao VIP salon, jer je i Irodova palata svojevremeno bila nešto slično – prostor u koji nije mogao svako da uđe.

- "Saloma" se kod nas zove "Reloaded" i zato što smo izbegli poetske momente iz Vajldovog teksta koji bi danas na sceni zvučali "prepoetski" - naveo je Štrbac.

Salomu igra Sonja Damjanović, a Iroda Milan Kovačević.

  • paolo

    03.11.2012 17:04
    ?
    Nadam se da ova predstava ne traje sedam sati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti