Za uklanjanje opasnih stabala potrebno 32 miliona dinara

U Novom Sadu ima gotovo 1.300 stabala koja je potrebno ukloniti, jer predstavljaju veliku opasnost po bezbednost građana, a njihovo obaranje koštaće oko 32 miliona dinara, saznaje Radio 021.
U Novom Sadu ima gotovo 1.300 stabala koja je potrebno ukloniti, jer predstavljaju veliku opasnost po bezbednost građana, a njihovo obaranje koštaće oko 32 miliona dinara, saznaje Radio 021.

Kako za 021 kaže portparol "Gradskog zelenila", Ivan Nožinić, u gradu postoji mnogo stabala u blizini velikih saobraćajnica koja su se usled velikih vrućina i nedostatka kiše osušila, pa predstavljaju opasnost prilikom jakih vetrova. "Imamo registrovanih  295 stabala uz velike saobraćajnice koje je je hitno potrebno ukloniti. Inače, na teritoriji celog grada evidentirano je čak 1.280 stabala koja se moraju ukloniti", kaže Nožinić.

Prema njegovim rečima za uklanjanje najrizičnijeg drveća neophodno je obezbediti devet miliona, dok će obaranje ostalih hiljadu stabala i sadnja novih koštati 23,5 miliona dinara. Nožinić kaže da su gradske vlasti obećale da će podržati ove radove Zelenila, ali da razgovori još uvek nisu gotovi.

"Zbog bezbednosti građana, mi smo odlučili da ne čekamo kraj razgovora i već smo krenuli sa uklanjanjem onih najopasnijih stabala, ali u pitanju je proces koji je veoma obiman i zahteva određeno vreme", poručio je Nožinić. On je dodao da će se ovo preduzeće, kada je u pitanju ozelenjavanje i postavljanje mladih sadnica, u mnogome osloniti na svoj rasadnik zbog čega će i troškovi biti znatno manji. (Vuk Kešelj - vukkeselj@021.rs)

  • gavra

    07.11.2012 00:54
    Galavixu ...
    Nekad davno je gradskom odlukom zabranjeno da seces drvo ili sta=god i u svom dvoristu i ispred kuce , pa ako je i samoniklo ili si ga sam zasadio ... Sad je prestarelo drvece postalo problem , a mogli bi smo za trecinu cene (100 eur ) to sami resiti i jos imati drva za grejanje ili neki kotlic ? mozda to i ne bi bila dobra ideja , jer bi bilo manje drveca i onog koje nije za secu ? :)
    Ekolski smo svi vaspitani i uvek bi smo morali po obaranju nekog drveta zasaditi novo - ali gde , kad u ovom gradu nije vise predvidjeno mesto za zelenilo - nego samo za parkinge , trotoare ( sve uze ) i garaze koje se dobro prodaju ....
    Garavix
  • Galawix

    06.11.2012 20:17
    Hmmm...
    Trista evra po hitnom stablu? Uuuuuu... a jel' mogu malko i ja?

    Sigurno ću pre roka, što bi rekao jedan o mojih omiljenih zabavljača iz aktuelne Vlade.
  • 06.11.2012 19:45
    Plate primaju, a nisu u stanju da obavljaju svoju osnovnu delatnost, da održavaju zelenilo u gradu. Čemu onda služe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti