U Mašinskoj pričali sa đacima o navijačkom nasilju

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić izjavio je da je plan gradskih vlasti da u narednom periodu obiđu što veći broj novosadskih osnovnih i srednjih škola kako bi sa učenicima što više pričali na temu navijačkog nasilja i kako bi ih edukovali o tome koje su moguće posledice.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić izjavio je da je plan gradskih vlasti da u narednom periodu obiđu što veći broj novosadskih osnovnih i srednjih škola kako bi sa učenicima što više pričali na temu navijačkog nasilja i kako bi ih edukovali o tome koje su moguće posledice.

On smatra da to što se dešava na tribinama se kasnije prenosi i na ulice.

- Zbog toga je jako važna edukacija mladih koji su najčešće učesnici tih nereda. Naš cilj je da zajedničkim aktivnostima, kroz razgovore s srednjoškolcima, u kojima između ostalih stručnjaka, učestvuju igrači, pokušamo da im objasnimo koliko je važno za sve da se nasilje na sportskim manifestacijama svede na najmanju moguću meru - smatra Ilić.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Dinko Gruhonjić, istakao je da problem nasilja na terenima ne može da se reši preko noći i da važnu ulogu u njegovom suzbijanju imaju i mediji. - Za svaki problem koji imate na terenu ili van njega, obratite se medijima, jer mi novinari, znamo kako da vas zaštitimo - poručio je Gruhonjić srednjoškolcima.

Današnja tribina posvećena suzbijanju nasilja na sportskim priredbama u okviru projekta "Samo je fer - plej navijač dvanaesti igrač" održana je u srednjoj Mašinskoj, a potom i u OŠ "Đorđe Natošević". Razgovoru sa učenicima prisustvovali su i autor projekta Đorđe Sokić, prvotimci FK Vojvodina i sekretar Aleksandar Vlaškalić.

  • 06.11.2012 19:44
    Djole SCZ
    "On smatra da to što se dešava na tribinama se kasnije prenosi i na ulice."
    Rec je o kontra efektu.Vaspitajte vi svoju decu kako treba pa nece biti huligani.Tribina funkcionise kao dobro preduzece,u kome vladaju red,rad i disciplina.A to sto vam se deca nadrogiraju pa napadaju ljude,za to tribina nije kriva,vec vi sami i vasa deca.
  • Nedjo

    05.11.2012 18:04
    @TT
    Potpisujem!
  • 1 NS

    05.11.2012 17:17
    Stvarno zabrinjavajuće
    Oguglao sam na vesti o huliganisanjima. I onda pre neki dan naiđem na grupu kepeca, niko preko 5. razreda osnovne kako sam kasnije saznao, sa kapuljačama, granama i pogledima koji traže kavgu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti