Grad ne pristaje na vansudsko poravnanje s Devićem

Grad Novi Sad neće prihvatiti vansudsko poravnanje koje mu je ponudio vlasnik ATP Vojvodine Ilija Dević u slučaju gde za ličnu štetu tuži Grad za iznos od 5,5 milijardi dinara.
Grad Novi Sad neće prihvatiti vansudsko poravnanje koje mu je ponudio vlasnik ATP Vojvodine Ilija Dević u slučaju gde za ličnu štetu tuži Grad za iznos od 5,5 milijardi dinara.

Na ročištu održanom u Višem sudu, Devićev zastupnik zatražio je finansijsko veštačenje kako bi se utvrdila visina štete nanete Deviću time što nije ispoštovan ugovor koji je sa njim 2006. potpisala tadašnja gradonačelnica Maja Gojković, kao i da se Grad izjasni o ponuđenom vansudskom poravnanju.

Iako je istekao rok od 30 dana koliko su advokati Ilije Devića ostavili novom gradonačelniku da se izjasni o ponuđenom vansudskom poravnanju, odgovor nisu dobili. Devićev zastupnik navodi da su očekivali pozitivan odgovor s obzirom na najave gradske vlasti u proteklih mesec dana.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je da je samim tim što nastavlja sudski postupak, jasno da Grad u ovom trenutku ne prihvata vansudsko poravnanje. "Bilo bi neozbiljno da smo u ovom trenutku prihvatili vansudsko poravnanje bez okončanog postupka protiv ATP Vojvodine i bez formiranja komisije koju će Skupština oformiti os advokata i profesora Pravnog fakulteta koji će nam dati mišljenje u kom smeru treba Grad da se ponaša", kaže Vučević.

Ukoliko Grad izgubi spor, milijardu i 300 miliona dinara biće skinuto sa računa, što bi moglo da ga blokira, navodi gradonačelnik. Upitan da objasni šta taj iznos znači za Novi Sad, Vučević je objasnio da bi za taj novac uz još pet i po milijardi dinara, koliko Dević potražuje na ime lične štete, mogla na primer biti završena kompletna kanalizaciona mreža za grad i prigradska naselja.

Podsetimo, privatizacija ATP Vojvodine jedina je iz Novog Sada koja se našla na listi spornih privatizacija Evropske komisije. Sporni ugovor o izmeštanju saobraćaja na novu autobusku stanicu potpisan je u vreme mandata Maje Gojković, problem nije rešen ni za vreme Igora Pavličića i sada je vruć krompir spora koji bi skupo mogao da košta Novi Sad.

Privredni sud je nedavno presudio u korist Devića i po toj presudi je Grad dužan da ga obešteti sa 1,3 milijardi dinara. Presuda nije pravosnažna, a konačnu odluku donosi Vrhovni kasacioni sud. Dević ujedno i na ime ličnog obeštećenja traži dodatnih 5,5 milijardi dinara.

  • vojvodini

    07.11.2012 12:17
    treba
    deratizacija,a srbija mora da odluci sama
  • 07.11.2012 11:11
    za vik
    druze posto si rece strucan kazi ko je i kada tom Iliji Devicu branio da radi pa on je stanicu otvorio a prevoznici ga bojkotovali a zasto? kakve uslove je postavljao nesto tu nije stimalo jak biznismen nemoze sa konkurencijom da se nosi
  • ViK

    06.11.2012 15:44
    Zakon se mora poštovati
    Novosadjan sam i po struci i znanju veliki poznavalac investicija i grada Novog Sada.
    Veoma sam iznenađen odlukom grada da se produži agonija oko puštanja objekta autobuske stanice bar pravno, finansijskih i papirološki.
    Do stvarnog puštanja u rad stanice grad Novi Sad mora još mnoge druge stvari da odradi. Da isplanira , isprojektuje i uradi kompletnu gradsku infrastrukturu radi funkcionisanja dotičnog objekta. Po mom iskustvu da se danas reši sve navedeno autobuska stanica može početi sa radom za godinu-dve.
    Inače kasacioni sud je pravno formalna stvar potvrde dugo vođenog postupka i ogromnih troškova.
    Ukratko ako investicioni objekat na gradjevinskom zemljištu ima gradjevinsku i upotrebnu dozvolu za sve nedostatke (osim skriveni nedostataka) je kriv grad Novi Sad. Agoniju treba skratiti i netreba se brukati pred Evropom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti