Sledeće godine o višku zaposlenih u gradskim firmama

Uprkos ogromnim sumama koje se isplaćuju višku zaposlenih u novosadskim javnim preduzećima, rešavanje tog problema očekuje se tek 2013. godine, kada bude obezbeđen novac za otpremnine.
Uprkos ogromnim sumama koje se isplaćuju višku zaposlenih u novosadskim javnim preduzećima, rešavanje tog problema očekuje se tek 2013. godine, kada bude obezbeđen novac za otpremnine.

Prekobrojni guše budžet javnih preduzeća, pa je tako u "Gradskom zelenilu" prekobrojno oko 100 radnika, u Spensu polovina od 300 zaposlenih, dok je u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" višak čak 250 ljudi.

Član gradskog veća za finansije Dejan Mandić kaže da precizni podaci o tome koliko je prekobrojnih u komunalnom sektoru ne postoje.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da je dosta ljudi otišlo u penziju, trenutno je u javnom sektoru oko 500 zaposlenih više nego pre izbora.

  • Novosađanka

    08.11.2012 10:03
    Đorđe Čvarkov car
    Sve pohvale za momke iz Državnog posla i hvala im što nas svaki dan nasmeju :)
  • POZNAVALAC AGAIN

    07.11.2012 17:39
    Dobro je da još uvek ima
    ... onih koji mogu da prepoznaju ciljeve ove lokalne vrhuške jer u protivnom dno nam je vrlo blizu a zato nam onda neće biti niko kriv. Vreme je da se udružimo bez obzira na bilo kakvo ubeđenje jer mislim da nas isti cilj vodi a to je gola egzistencija.
  • komentator

    07.11.2012 15:04
    kamo sreće
    da hoće da daju otpremninu da pobegnem iz ovog jada u kome radim i u kome me svaki partijski poltron gazi, krade i opanjkava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti