Boravak dece u vrtićima Radosnog detinjstva skuplji za 900 dinara

Cena boravka dece u vrtićima "Radosnog detinjstva" poskupeće od sledećeg meseca za 18 do 23%, ili 700 do 900 dinara po detetu. Odluka o višim cenama će biti usvojena na prvoj narednoj sednici Gradskog veća.

Cena boravka dece u vrtićima "Radosnog detinjstva" poskupeće od sledećeg meseca za 18 do 23%, ili 700 do 900 dinara po detetu.

Odluka o višim cenama će biti usvojena na prvoj narednoj sednici Gradskog veća.

Direktor novosadske predškolske ustanove Marko Grgurević (DSS) kaže da Radosno detinjstvo ima ogromna dugovanja i višak radnika zbog neracionalnog poslovanja i zapošljavanja u prethodnom periodu. Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da će Grad pružiti maksimalnu podršku Radosnom detinjstvu da prevaziđe probleme, ali da će za to biti potreban duži vremenski period.

On je dodao i da je od rukovodstva DP "Novi Sad - Gas" dobio uveravanja da vrtićima neće biti isključen gas, bez obzira na dugovanje u iznosu od 30 miliona dinara.

Podsetimo, Novosađani od novembra plaćaju skuplje grejanje, gradski prevoz, kao i uslugu odnošenja smeća.

  • mika

    23.12.2012 02:14
    nezaposlena mama
    E pa ovako vidim da se mnogi bune sto su deca nezaposlenih primljena u vrtic preko veze il sta vec,naravno da ste u pravu za one sto sede kuci i nemaju nikakvih obaveza u zivotu a drugi im vaspitavaju decu...Ali sta da radim ja koja imam dete od 14 meseci i ne mogu da ga upisem d u vrtic jer sam nezaposlena-ne sto necu da radim vec sto sam cim se saznalo da sam trudna dobila otkaz,vec skoro dve godine zivimo od muzeve plate a pritom smo podstanari...Kako da trazim posao i da pruzim nesto vise detetu kad to nikog ne zanima,dok god dete ne upisem u vrtic ja ne mogu da pocnem da radim,a ako ne radim nemam uslov da ga upisem KO JE TU LUD????
  • A šta

    07.11.2012 18:18
    sad....
    Pre 4 godine uspeli smo vrlo lako da se upišemo u jaslice (dete je krenulo sa nepunih godinu dana)jer smo i supruga i ja radili od 7- 15:30.
    Sada, kada sam nakon 4 godine ostao bez posla, treba možda da ispišem dete iz ustanove da bi neko ko radi upisao svoje dete ?????
    A zašto niste upisali dete odmah kako je napunilo godinu dana? Za tu grupu se vrlo lako dobija mesto ukoliko oba roditelja rade. I nemojte više da polemišemo na tu temu, jer moje dete je sa godinu dana u kolektivu preležalo sve moguće i nemoguće dečije bolesti, a nije se mazilo kod kuće. RAZMISLITE MALO O TOME !!!!
  • Uuurrrgh

    07.11.2012 14:21
    vrtic
    Celo radosno detinjstvo je naopako nasadjeno.
    Za sve roditelje koji imaju primedbe (opravdane) na liste cekanja, informacija da je 80% roditelja koji decu upisu nezaposleno, sve su to mame koje su fiktivno radile da bi dobijale nadoknadu za porodiljsko, i sa tim papirima prosle konkurs i resile problem vrtica do skole. Ili veza. I pomalo nas ostalih, tek da se nadje.

    Zasto se niko ne upita kako to da svima odgovara da vrtic radi do 16:30, a poslije 14:30 skoro da nema dece!?

    Svi rade do 14h? Navedite mi jednu takvu firmu!
    Ovi sto rade do 16h se teleportuju po dete, svi rade blizu i imaju kola?
    Za zaposlene koji rade do 17h vrata ove ustanove su zatvorena. Po meni je to diskriminacija.

    Ma nije mi zao nijednog dinara za decu ali vrtic mora da bude ustanova koja brine o deci zaposlenih na prvom mestu i da se njima prilagodjava. A upravo ti su na dnu lestvice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti