Radnici "Heroj Pinkija" će ponovo blokirati Dunav

Radnici "Dunav grupe agregati" zaključali su se jutros u prostorije preduzeća, a kako kažu, najverovatnije će sledeće nedelje ponovo blokirati Dunav.
Radnici "Dunav grupe agregati" zaključali su se jutros u prostorije preduzeća, a kako kažu, najverovatnije će sledeće nedelje ponovo blokirati Dunav.

Kako za 021 kaže zapovednik broda Ljubo Čokorilo, rukovodstvo preduzeća nije ispoštovalo sporazum koji su radnici potpisali u prisustvu najviših gradskih i državnih funkcionera, pa brodarima ne ostaje ništa osim nove blokade plovnog puta kroz Srbiju.

"Verovatno ćemo protestovati u firmi još koji dan, dok ne održimo sastanak, pa ćemo najverovatnije od iduće nedelje ponovo blokirati Dunav. Ništa drugo ne funkcioniše", kaže Čokorilo za 021.

Radnici nekadašnjeg "Heroj Pinkija" su odblokirali Dunav pre mesec dana, kada im je obećana isplata šest mesečnih zarada, ukrcavanje na brodove, povezivanje radnog staža i overa zdravstvenih knjižica. Čokorilo navodi da su jedva naterali rukovodstvo da im isplati deo zarada, ali im je na sastanku u ponedeljak direktor preduzeća Mašan Ercegović izjavio kako para više nema.

"Radnik je roba koja lopovima zarađuje pare"

Prema njegovim rečima, radnicima firma duguje pare još od decembra prošle godine, a nova zima već stiže dok radnici nemaju ni za ogrev.

"Najveći je problem što niko ne vidi perspektivu u ovoj firmi, u koju smo ranije išli pevajući. Sada ide zima, računi i kamate se gomilaju, a veliki broj radnika nema ni za ogrev. Radnik je u Srbiji niko i ništa, samo izrabljena roba koja treba da zaradi nekim lopovima pare – i to je to", besan je ovaj brodar.

U "Dunav grupi agregati", od 100 brodova koliko imaju, trenutno rade samo dva. Nekadašnji novosadski gigant najveći je dužnik od svih Borovicinih firmi. Sve firme kontroverznog rumskog biznismena , koji je trenutno u zatvoru, su pred stečajem i u blokadi od preko 1,5 milijardi dinara. (M.Sovilj – miodrag@021.rs)

  • ja

    08.11.2012 16:20
    odgovor
    Ej ti JO nemoj pricati gluposti, prvo ne znas kakav je bio Titov sistem, ako se onda nije radilo nije nikad, nemoj pricati nebuloze i ne moze taj radnik da bude lopov jer to ne zeli, zeli samo da dobije svoj posteno zaradnjeni novac i ne lupaj vise gluposti....
  • ns time

    08.11.2012 10:04
    raskid-kako to lepo zvuci
    Raskid privatizacije-da, ali kod nas to sve sporo i kilavo ide.I kad jednog"lepog" dana raskinu, sta onda?
    Vec su stigli iz Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.Oni su im najveci poverioci.
    I oni su kilavi.
    Sporo, sporo.A radnici su iscrpljeni":prvo Misom Omegom, pa sad Borovicom i njegovim velikim izumima poput Masana Ercegovica.Nema, para nema, brodovi stoje i sta sad.E, to niko ne zna.Ni nova vlast koja je radnicima sladila i umiljavala se ,a sad nista.
  • Radnici "Heroj Pinkija" će pon

    08.11.2012 09:34
    :))
    bravo,samo napred.podrška radnicima!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti