Vučurević: Travica manipuliše medijima i udruženjima

Direktor "Novog građanskog lista", koji izdaje nedeljnik "NS Reporter", Srđan Vučurević demantovao je navode novinara Nikole Travice u vezi sa njihovim međusobnim sporom.

Direktor "Novog građanskog lista", koji izdaje nedeljnik "NS Reporter", Srđan Vučurević demantovao je navode novinara Nikole Travice u vezi sa njihovim međusobnim sporom.

Vučurević kaže:

"Nije tačno da je Nikola Travica imao zaključen ugovor o radu sa privrednim društvom "Novi građanski list". Iz izvoda poslovne banke, koje prilažemo, nedvosmisleno se može zaključiti da je reč o zaradi po drugim osnovama. Podsećamo Vas da šifra plaćanja 249, prema važećoj Klasifikaciji, podrazumeva "zarade po ugovoru o delu, po osnovu autorskih prava, patenata i tehničkih unapređenja itd". Sledstveno navedeno, "Novi građanski list" nije mogao da vrši plaćanja ili pak da ima obaveze prema Nikoli Travici na ime zarada, naknada zarada i dr.

Nije tačno da "Novi građanski list" duguje Nikoli Travici deset i po zarada. Nesporan dug je tri honorara, tj. ukupna obaveza iznosi 150.000 dinara neto (3 h 50.000,00 dinara). Namera da se isplate zaostale obaveze može se nedvosmisleno uočiti na osnovu plaćanja putem asignacije (u periodu dok je "Novi građanski list" bio u blokadi), budući da nismo želeli da uskratimo radnika za pripadajuću nadoknadu. Travica je u "Novi građanski list" došao kao već zaposleni novinar ili honorarni saradnik dnevnog lista "Alo". Tada smo na njegovo insistiranje sklopili samo ugovor o autorskom delu.

Na žalost, "Novi građanski list" je zapao u tešku finansijsku situaciju poput mnogih medija. Prestao je da izlazi oktobra 2011.godine čime je Nikoli Travici prestao angažman u "Novom građanskom listu" i time nije ni mogao da nastane dug za oktobar i novembar 2011.godine kako je navedeno u presudi. Posledično, račun je u blokadi i onemogućena su plaćanja zbog prinudne naplate. Iako Nikola Travica radi za nekoliko domaćih i stranih medija kao honorarni saradnik, što mu je bio i status u "Novom građanskom listu", u saopštenju sebe pokušava da prestavi kao žrtvu i skoro beskućnika koji nema para ni za hleb. Da je istina da nema nikakvih primanja sud bi ga po zakonu oslobodio plaćanja sudskih troškova na ime podnošenja tužbe, a samo od "Novog građanskog lista" je na ime honorara u 2011. Godini primio 300.000 dinara neto.

Travica očiglndno uživa u medijskoj pažnji, čak i kad nema nikavog stvarnog povoda za tim. Kada je pre nekoliko meseci razbijeno staklo u ulazu solitera u kome živi, ceo taj incident je predstavio kao napad na njega. Tada nije pisao saopštenje kao novinar "Nacionalnog građanskog", već kao novinar dnevnog lista "Alo". Iz svega gore navedenog jasno je da Nikola Travica uživa u manipulacijama medijima i raznim udruženjima".

Vučurević je medijima poslao i bankarske izvode plata koje je firma uplaćivala zaposlenima, potvrde o određenim isplatama Nikoli Travici i tabelu sa pregledom uplata tom novinaru.

  • Martin

    07.11.2012 12:47
    @ Daca
    E Daco, da ti znaš kakav talog danas radi u medijima, pre svega mislim u štampanim. Ne bi novine više otvorila u životu... Pri tom nemislim na Travicu, koji je ok momak. Kod njega mi jedino nije jasno zašto je radio ako nije bio plaćen. Neko da mi ne plati samo jadan mesec, završili bi priču. Posle toga slušaš ono poznato: nisu dobili platu pola godine, dve godine...
  • Mira

    07.11.2012 12:46
    SRAM DA VUCUREVICA BUDE
    Zalosno je sve to sto je Vucurevic napisao.
    Covek je toliko pismen, da u demantiju nije shvatio da je Travicine reci podrzao, ne sporeci da mu duguje novac. Zasto se nije pojavio na sudu sa Travicom, Ignjicem, Edinom i ostalim kolegama koje su se usudile da ga tuze, pa sve to obrazlozio pred sudijom, a ne sada blati ovog postenog coveka, koji ej pomogao mnogim gradjanima ove zemlje.
    Zbog cega gosn Vucurevic nije poslao i ugovor o radu koji je sa Travicom zakljucio???
    Zasto ne kaze ko je i kada je isao Travicinu radnu knjizicu da izvlaci iz kandzi tog prevaranta?
    Sto nije napisao u demantiju koliko novca i plata duguje ostalim zaposlenim radnicima i ko je slao slike svog polnog organa, sa sve facom svojim zaposlenima na mail... Travice uz tebe smo. Progovori i isteraj pravdu do kraja, a te ljige vec vise treba smestiti tamo gde im je mesto.
    Svaka ti cast za toliku hrabrost i pozrtvovanost za kolege i sebe, jer je to problem svih nas novinara, a ne samo tebe!!!
    Hvala ti
  • daca

    07.11.2012 11:27
    eh mediji
    Jadni mi sa ovakvim medijima i ovakvim novinarima, ALI oni su onakvi kakvi smo MI kao drustvo i tu smo gde smo.......na ivici provalije u koju nikako da se skotrljamo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti