Svaki peti Novosađanin vikendom vozi pijan

Kod svakog petog vozača kog policija zaustavi tokom "noćnih vikend racija" utvrdi se prisustvo alkohola u krvi.
Kod svakog petog vozača kog policija zaustavi tokom "noćnih vikend racija" utvrdi se prisustvo alkohola u krvi.

 

Pomoćnik komandira saobraćajne policije u Novom Sadu Milan Galić kaže za 021 da je do sada u osam sprovedenih akcija uhvaćeno 480 pijanih vozača, što čini više od petine ukupnog broja kazni ispisanih za ovaj prekršaj u 2012. godini.

"Nikada nismo vodili statistiku koliko tačno vozila bude kontrolisano, ali sigurno je da prođe oko pet - šest puta više vozila nego što je otkriveno tih prekršaja. Evo samo jednog podatka - od početka godine, znači od 1. januara do 1. novembra otkrili smo 2.460 osoba koje su vozile pod uticajem alkohola, dok smo samo u osam ovih akcija kaznili 480 pijanih vozača", navodi on.

U ovim akcijama saobraćajci preusmeravaju saobraćaj u jednu traku na frekventnim gradskim putnim pravcima, iz kojih ne postoji mogućnost da se vozač "izvuče" begom kroz sporedne ulice. Prema Galićevim rečima, saobraćajci često menjaju lokacije na kojima vikendom uveče prave "levak" i zaustavljaju sve vozače koji se zateknu na putu. "Akcije se sprovode na četiri-pet lokacija, čiji odabir zavisi od više faktora - da li je petak ili subota ili kakav je intenzitet saobraćaja, pa na osnovu toga biramo gde i kad postavljamo levak", kaže Galić za Novosadski informativni portal.

On smatra da su ovakve iznenadne akcije urodile plodom, jer su saobraćajci u praksi primetili da pijani Novosađani sve češće idu taksijem, kao i da se broj ispisanih kazni po pojedinačnoj akciji smanjuje. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • G

    12.11.2012 10:06
    @Antialkoholicar - neće biti gospodine da se prekršaji kažnjavaju doživotnim zatvorom. Više puta ponovljena krivična dela se tako kažnjavaju, a ne saobraćajni prekršaji.
  • Antialkoholicar

    11.11.2012 23:08
    ?
    Cinjenica je da mnogo vise nesreca izazivaju neuki i bahati vozaci, statistika govori sama za sebe. A sto se tice zakona, Amerikanci su to jednostavno resili: vise puta ponovljen prekrsaj se kaznjava dozivotnim zatvorom.
  • Kaćunčica

    11.11.2012 19:18
    Vožnja pod uticajem alkohola je pokušaj ubistva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti