Za kontrolu đačkih torbi potrebno odobrenje roditelja

Povodom incidenta koji se dogodio u Mašinskoj školi kada je petnaestogodišnji Kaćanin nožem izbo dvojicu  mladića koji su ga, kako se nezvanično saznaje, reketirali, ponovo će biti pokrenuta inicijativa da se pregledaju đačke torbe.

Povodom incidenta koji se dogodio u Mašinskoj školi kada je petnaestogodišnji Kaćanin nožem izbo dvojicu  mladića koji su ga, kako se nezvanično saznaje, reketirali, ponovo će biti pokrenuta inicijativa da se pregledaju đačke torbe.

Za to će, međutim, svakoj školi biti potrebno odobrenje Saveta roditelja. Načelnik Školske uprave Novi Sad Petar Viđikant pojasnio je za RTV da dokle god se veliki broj roditelja bude protivio ovoj akciji ona neće moći da počne da se sprovodi.

Prema njegovim rečima, škole kao i roditelji moraju biti mnogo odlučnije u tim stvarima, a sama informacija da će se pregledati tašne smanjila bi takve incidente i nošenje oružja u školu.

Direktor Tehničke škole Stanko Matić, čiji je K.V. učenik, kaže da obezbeđenje postoji, ali da je to samo jedan čovek koji pokriva tri škole sa ukupno četiri hiljade đaka.

Prema njegovim rečima, osim inicijative da se omogući pretres đačkih torbi, postoji i potreba da se u saradnji sa gradom i policijom napravi posebna ekipa koja bi kontrolisala škole i njihovu okolinu, zato što je poznato da se iznuđivanje i drugo zlostavljanje đaka u 99 odsto slučajeva dešava u školama i u blizini njih, prenosi Press.

Maloletnom K.V. određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke incidenta u dvorištu Mašinske škole. Obojica povređenih se oporavljaju nakon operacije u Kliničkom centru Vojvodine i njihovo stanje je stabilno.

  • Dunavac

    10.11.2012 07:34
    Protiv pretresa
    Ja sam strogo protiv pretresa. Ici cu dotle, da ako neko pokusa da pretrese moje dete a da to nije policija, tuzicu ih. U skoli od 500 djaka, mozda ih ima 5 koji su problematicni. Dakle, skola ce da maltretira 99% dece da bi navodno uhvatila onih 1%.
    Molim sve roditelje u savetima roditelja da se odlučno usprotive takvoj bezumnoj akciji masovnog pretresa koja narušava dostojanstvo naše dece.
  • 09.11.2012 20:13
    Pre deset godina je bilo najavljeno da će biti nasumičnih testova na droge.. Ne sećam se da je ikada sprovedeno.
  • sfrj

    09.11.2012 19:40
    tuga i zalost
    red, rad i disciplina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti