Protest LSV ispred preduzeća sa kojeg je skinuta zastava Vojvodine

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najavio je da će sutra u 11h ispred JKP "Tržnica" organizovati protest povodom skidanja zastave Vojvodine.
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najavio je da će sutra u 11h ispred upravne zgrade JKP "Tržnica" (Žike Popovića 4) organizovati protest povodom skidanja zastave Vojvodine.

Novinarima će se, posle protesta, obratiti portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Sa jarbola JKP "Tržnica" i GSP "Novi Sad", kojima upravljaju kadrovi Demokratske stranke Srbije, juče je skinuta zastava Vojvodine. Prema LSV, ovim gestom "oni pokazuju šta misle o Ustavu koji, iako loš, omogućava AP Vojvodini da ima grb i zastavu", ali i da se "prema gradskim preduzećima ponašaju kao prema partijskom vlasništvu".

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ocenjuje da je nedopustivo da sudbina pokrajinskih simbola zavisi od raspoloženja i sastava opštinskih vlasti. Funkcioner demokrata Dragoslav Petrović navodi da su vojvođanski simboli, osim Ustavom, regulisani i Statutom, ali da ne postoji zakonska mogućnost da se kazne oni koji tu odluku ne poštuju.

Funkcioner DSS-a Borko Ilić rekao je da je "primerenije da gradske javne institucije ističu zastave Srbije i grada i da tu DSS ne vidi mesta za vojvođansku zastavu".

  • Vojvodina republika

    15.11.2012 10:24
    Stari vic:

    Kako ce se zvati beogradska drzhava kada se odcepi Crna Gora?

    - Srbija i Frushka Gora

    Kako ce se drzhava zvati kada se odcepi Vojvodina?

    - Srbija i Ravna Gora
  • Pajser

    13.11.2012 12:57
    @"Krajišnik"
    Brate mili, pa ti si onda jedan od 100.000! Svaka ti cast. Da tvoji zemljaci odgovaraju datom opisu bar 30%, niko rec ne bi rekao. Kontas?
  • 12.11.2012 22:14
    http://www.e-novine.com/srbija/74354-aku-politikih-poena.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti